URADITE OVO PRE SVAKE VEČERE: Život će vam se promeniti na bolje i sačuvaćee zdravlje najvažnijih organa!

 

 

 Magično dejstvo pešačenja već dugo je poznato, a možete ga praktikovati radi bolje kondicije, regulisanja telesne težine ili održavanja optimalnog zdravlja.

 Jedna od prednosti pešačenja je unos kiseonika koji je neophodan za normalno funkcionisanje mozga. Bez obzira na godine i materijalnu moć, pešačenjem se mogu baviti sve osobe jer nam je ono urođeno, nevezano za stil života koji vodimo.

 Kako već upotrebljavamo mišiće potrebne za pešačenje, potrebno je samo vremenom povećati intenzitet i trajanje aktivnosti. Pod pešačenjem se misli na aerobno – kondiciono energično pešačenje, a ne lagane šetnje. Kada je aerobno pešačenje u pitanju, bitno je da prelazite pet do šest kilometara na sat tokom dvadeset minuta.


 Već pomenuti unos kiseonika će zahvaljujući ovakvom hodanju biti veći, čime će dodatno da poboljša sagorevanje kalorija. Ukoliko se odlučite na večernje pešačenje, poželjno je da ga obavite pre svog večernjeg obroka. Svakako, ova fizička aktivnost ne mora da bude monotona – čak naprotiv. Možete da je obogatite slušanjem muzike dok hodate ili brzom šetnjom u društvu sa prijateljem.

 

Izvor: Kurir
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost