LEPOTA JE U VAŠIM RUKAMA: Ovih 6 stvari ne smete da preskačete kada idete na spavanje!

 

 

U krevetu tokom života provedemo u proseku 24 godine i 4 meseca, a pomoću ovih 6 saveta možemo izvući ćemo najviše dobrobiti za našu lepotu.

 

Zavežite kosu

Ispletite pletenicu, zavežite kosu u rep ili punđu. Tako vam kosa neće u snu padati na lice, odnosno ulja koja sadrži kosa neće uzrokovati nečistoće ili bubuljice na licu.


Spavajte na leđima

Izbegavajte da spavate licem na jastuku. Ako spavate na stomaku ili boku, lice će ti biti „uronjeno“ u jastuk, pa će nastati ružne bore od spavanja na licu. Stoga radije spavajte na leđima.

 

Investirajte u skupe jastučnice

 Možda su jastučnice od satena skuplje od običnih pamučnih, ali vrede svaku paru – jer ćete se sledeće jutro probuditi „čista“. Saten je glađi od pamuka te pomaže pri izbegavanju dosadnih bora od spavanja. Osim toga, od satena će ti kosa biti mekša.

 

Neka u prostoriji ne nedostaje vlage

Ovlaživač prostorije sprečiće isušivanje kože – posebno zimi kad je vazduh u prostorijama izuzetno suv.

Osim toga, preporučuje se da stavite čašu vode pored kreveta: svaki put kad se probudite uzmi gutljaj vode – tako ćete i telu dati dovoljno tečnosti.

 

Menjajte jastučnicu dovoljno često

Barem jednom nedeljno promenite jastučnicu. Naravno da bi svako veče trebalo da očistite svoje lice, ali verovatno ne perete kosu svaki dan – pa na jastuku ostane nešto ulja.

 

 Spavajte na dva jastuka

Sklone ste velikim podočnjacima? Onda spavajte tako da vam jee glava na povišenom, odnosno na dva jastuka. Taj položaj tela podstiče limfnu drenažu i smanjuje podbuhlost

 

 

Izvor: Still
Foto: Youtube/Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost