Izvor:
01.12.2018 u 18:28
0

NEGA PRE SVEGA: Evo kako da se rešite suvoće i peruti kose!

Gotovo smo sigurni da ne postoji čovek koji nije upućen u lekovita svojstva čudotvorne biljke aloje vere. Nju bi svako trebao da ima u svom domu jer je veoma hranljiva zbog svojih lekovitih sastojaka, pomaže kod mnogih problema, blagotvorno deluje na kožu, a prisustvo važnih nutrijenata kao što su amino kiseline, minerali, proteini i vitamini čine je odličnim sredstvom za tretiranje oštećene kose.

Ukoliko imate problem sa opadanjem kose opadanje kose, kao i problem sa suvom i oštećenom kosom, upotreba aloje vere će rešiti ove nelagode. Visok nivo zagađenja, loša ishrana kao i prekomerna upotreba raznih sredstava za stilizovanje kose može dovesti do ovih problema.

Iskoristite sok od aloje vere umesto vašeg balzama i vaša kosa će biti svilenkasta, meka i glatka. Odlična je i za vraćanje "života" suvoj i oštećenoj kosi.

Jedan od najvažnijih koristi aloje vere je sprečavanje gubitka kose kao i stimulacija rasta. Takođe, može da vam pomogne u kontrolisanju jednog od najčešćih problema kože glave – perut.

Aloja vera gel je odlično sredstvo koje nam može pomoći kod podmlađivanja i sprečavanja opadanja kose.

MASKA PROTIV OPADANJA KOSE

Uzmite list aloe vere, prepolovite ga po dužini na pola i sastružite gel iznutra. Nakon toga, u posudu pomešajte 1 jaje, dodajte aloe vera gel i 2 do 3 kašike maslinovog ulja.

Smesu umasirajte u kožu glave i pokrijte sa vrućim peškirom na 10 minuta, zatim sklonite peškir I držite masku još dodatnih 40 minuta. Kosu dobro isperite.

HRANLJIVA MASKA ZA KOSU

Na isti način kao i kod prethodne maske, izvadite aloja vera gel iz unutrašnjosti prepolovljenog lista. Pomešajte sa pireom od avokada, medom i jajetom. Masku namažite dužinom cele dlake izbegavajući kožu glave. Zatim, prekrijte kosu sa kapom za tuširanje ili providnom folijom i ostavite da deluje najmanje 1 sat. Nakon toga dobro isperite.

Na ovaj način ćete omekšati, nahraniti vašu oštećenu kosu.

ZA KOSU BEZ PERUTI

Nanesite gel ili sok aloje vere na kožu glave pre tuširanja. Ostavite da deluje pola sata i onda ga isperite.

Srbija danas
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter