Izvor:
04.12.2018 u 17:32
0

NOĆNA MORA SVIH ŽENA: Kako da izbegnete crne tačkice na nogama posle brijanja!

Jeste da se za tili čas rešite neželjenih dlačica, ali brijanje je daleko od najbolje metode za to. Ono što najviše frustrira su crne tačkice, odnosno koren dlake koji je vidljiv i pored toga što je koža na dodir glatka. Nažalost, brijač ne može da vas reši korena dlake, ali kako mnoge dame ne mogu da mu odole ili nemaju uslova za druge tretmane, u nastavku vam donosimo savete kako da ublažite estetske nedostatke ove metode.

Izbegavajte brijanje tokom jutarnjeg tuširanja

Koža se tokom spavanja zagreva, dok se dlačice uvlače u svoje folikule zbog čega je nemoguće poseći ih do samog korena. Idealno vreme za brijanje nogu je veče.

Ne posežite za brijačem čim ste pokvasili i nasapunjali kožu

Najpre se desetak minuta tuširajte toplom vodom koja će otvoriti pore i omekšati dlaku, a brijanje ostavite za sam kraj.

Kada ste završili sa tuširanjem, pokvasite peškirić toplom vodom i laganim kružnim pokretima trljajte kožu kako biste je pripremili za uklanjanje dlačica

Osim što ćete odstraniti mrtav sloj kože, ovim postupkom ćete i osloboditi urasle dlačice. Većina žena ne koristi specijalne gelove i pene za brijanje jer veruju kako su sapun i gel za tuširanje adekvatna zamena, što nije tačno. Ovi proizvodi imaju svoju namenu i pomažu da brijač bolje prijanja uz kožu, a zahvaljujući negujućoj formulaciji sprečavaju iritacije i manja oštećenja koja su propratna pojava brijanja. Kada gel ili penu nanesete na kožu, ostavite par minuta da dlaka omekša, pa onda počnite sa brijanjem.

Na kraju penu isperite toplom vodom, pa hladnom koja će kožu osvežiti i zatvoriti pore.

Nežno i bez trljanja pokupite vodu sa tela i namažite bebi uljem koje koži pruža najbolju negu posle brijanja.

Izvor: Story
Foto: Zadovoljna.hr

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter