Izvor:
04.12.2018 u 17:36
0

ŠMINKERI SAVETUJU: Ako imate braon oči, nemojte praviti ove greške pri šminkanju!

U zavisnosti od toga kako ih naglasite sa šminkom, smeđe oči mogu biti misteriozne, egzotične, zavodljive i pune života – i to istovremeno.

Naravno, suština u šminkanju prelepih braon očiju je u odabiru proizvoda koji će naglasiti, a ne ukloniti, njihovu prirodnu lepotu. Ipak, boja senke za oči i ajlajnera mogu biti vaš neprijatelj ili najbolji prijatelj. Najčešća greška, prema ekspertima za šminkanje, koju žene sa smeđim očima mogu da urade je – da kupuju senke u braon boji. Svi vole neutralne boje, ali žene sa tamnim očima moraju da budu oprezne i da ne biraju boje koje će izgledati „ravno“ na njima.

– Izbegavajte mat, braon senke koje se uklapaju sa vašom bojom očiju – rekla je Dženifer Troter, poznata šminkerka.

– Često, žene sa smeđim očima misle da će na njima braon boja izgledati prirodno, ali na smeđim očima, braon senka izgleda sumorno i ravno. Ako želite prirodan izgled, pređite na senku u bronzanoj boji sa sjajem ili u sivkastoj nijansi, ako imate svetliji ten. Ako imate tamniji, za vas su idealne zlatna i boja šampanjca. Još jedan važan savet: uvek birajte formulu sa suptilnim sjajem, a ne šljokicama i ove senke će otvoriti oči i istaći njihovu boju.

Za šminkanje „smokey eye-a“, Dženifer poručuje još jedan savet: Nemojte kupovati crni ajlajner samo zato što izgleda odlično na zelenookoj Adel. Da biste stvorili smokey eye za smeđe oči, morate da razmišljate izvan kutije. – Crno može izgledati bezveze na vama. Probajte tamnu boju uglja (sivo-plava nijansa) ili teget boju. Vaše oči će zaista sijati.

Za kraj, Dženifer upozorava žene sa smeđim očima da ne zaborave na nijanse ruževa i rumenila. – Koristiti bež, braon nijanse za usne i obraze nije dobra odluka. Umesto tih boja, koristite ružičaste nijanse koje će se odlično slagati uz sve.

Izvor: B92
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter