Izvor:
10.12.2018 u 11:43
0

STARE NAVIKE MENJAJTE BOLJIM: Umivanje mineralnom vodom dovodi do neverovatnih povoljnih efekata po vašu kožu!

Kažu da postoji čitav niz razloga zašto je umivanje mineralnom vodom dobro za kožu lica.

Kada je reč o nezi kože, žene širom sveta se ugledaju na Azijke koje imaju neverovatno čistu kožu. A korejske blogerke otkrile su novi trik za koji tvrde da je odličan za kožu.

Najnoviji trend u čišćenju kože podrazumeva umivanje mineralnom, umesto običnom vodom sa česme.

Ovaj način nege kože je originalno iz Japana, ali je popularizovan u Koreji, gde žene tvrde da je mineralna voda „čudo“ za kožu, jer se čisti i učvršćuje, dajući joj zdrav sjaj.

Korejska kozmetičarka Alisija Jun kaže da je čišćenje lica mineralnom vodom odavno popularno u spa centrima u Koreji i Japanu.

„Neki spa centri odavno koriste gaziranu vodu za negu kože. Neki preporučuju da se voda sipa u posudu u koju ćete onda umočiti lice, ali kozmetičari uglavnom savetuju da se komad vate natopi mineralnom vodom kojim se zatim očisti lice – bez grubog trljanja“.

Kažu da postoji čitav niz razloga zašto je umivanje mineralnom vodom dobro za kožu lica.

Ne samo što ova voda jača vlakna između ćelija kolagena, već pomaže i da koža ostane čvrsta i održava njen volumen, tvrdi Alisija.

Mineralna voda navodno pomaže i u čišćenju pora, a da pritom ne deluje grubo na kožu.

Za one koji žele da probaju, kozmetičarka kaže da jutarnju rutinu umivanja vodom sa česme jednostavno zamenite umivanjem mineralnom vodom – ili se jednostavno umijte tako što ćete sipati vodu u ruku, ili natopite vatu i očistite lice.

Eksperti savetuju da to na početku ne radite baš svakog dana dok se koža ne navikne, i dodaju da je mineralna voda dobra za sve tipove kože, čak i za one koji imaju osetljivu kožu.

Izvor: Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter