Izvor:
13.12.2018 u 11:46
0

PRIRODA NA DAR ZA KOSU I KOŽU: Napravite ove jednostavne maske za negu!

Kožu, kosu i nokte možete negovati maskama, melemima i uljima iz „domaće radinosti“.

Pored toga što ćete upotrebom prirodnih preparata imati sjajne rezultate, zabavićete se pripremajući ih.

Maska za suvu i farbanu kosu

Na suvu kosu i kožu glave naneti mešavinu čičkovog, bademovog i ricinusovog ulja. Smesu blago utrljati, pa glavu umotati peškirom koji je bio natopljen u vrućoj vodi, a zatim dobro oceđen. Ostaviti da deluje sat vremena. Kosu zatim oprati žumancetom koje je pomešano sa sokom od limuna, a nakon toga isprati čajem od koprive ili kamilice, ili razblaženim jabukovim sirćetom – koje deluje kao regenerator i omogućava lakše raščešljavanje i oblikovanje kose.

Maska za suvu i normalnu kožu

Pomešati maslinovo ulje i jaje sa sokom od ceđene pomorandže. Naneti na lice, koje je prethodno oprano mlakom vodom i „ispilingovano“ žutim šećerom. Ostaviti da stoji pola sata, isprati, a kožu natapkati ružinom vodicom.

Ulje za negu tela

Mešavinu lanenog, maslinovog i jojobinog ulja nanositi svakodnevno na vlažnu kožu celog tela. Mešavina može da se napravi i u bočici, u koju treba dodati vodu i prstohvat soli, da bi se poboljšala resorpcija ulja.

Ulje mandarine protiv strija i za opuštanje

Ovo ulje je višestruko korisno za trudnice, a potpuno je bezazleno za primenu, čak i kod vrlo male dece. Ukoliko se udiše, doprinosi oslobađanju od stresa i olakšava san, a ukoliko se pomeša sa nekim drugim uljem – na primer, od jojobe, efikasno je u prevenciji strija.

Melem za nokte

Pomešati bademovo ulje, ulje pšeničnih klica ili od semenki grožđa sa medom, pa naneti na nokte. Blago masirati, potom staviti najlonske rukavice, i ostaviti da stoji minimum pola sata.

Izvor: Yumama.com
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter