Izvor:
14.09.2016 u 18:49
0

VEČITA DILEMA: Da li žene treba da BRIJU lice?

Dame koje imaju problema s hormonima ili štitnom žlezdom dobro znaju da dlačice na licu ponekad malo ‚‚podivljaju", pogotovo na području brade.

Da li je depilacija zaista potrebna i kako su se dlačica rešavale čuvene Kleopatra i Elizabet Tejlor? Poznata holivudska kozmetičarka Kejt Somervil je nedavno otkrila da su se mnoge njene slavne klijentkinje prepustile novom trendu u depilaciji koji izaziva dosta čuđenja. One briju lice, baš kao i muškarci.

Žene koje imaju problema s hormonima ili štitnom žlezdom dobro znaju da dlačice na licu ponekad malo ‚‚podivljaju", pogotovo na području brade. Taj problem uglavnom svi rešavaju pincetom dok se dlačice iznad usta uglavnom izbeljuju ili uklanjaju trakama za depilaciju.

Njihovo uklanjanje s tih delova lica nije ništa čudno, ali ono što spada u tu kategoriju definitivno je novi trend u depilaciji. Sve više žena brije lice, baš onako kako to rade muškarci.

Kejt Somervil, poznata kozmetičarka koja brine o licima slavnih dama, nije htela da otkrije koje njene klijentkinje to rade. Njihov identitet nije otkrila jer one ipak žele da zadrže u tajnosti činjenicu da briju lice, s obzirom da se radi o prilično neuobičajenoj praksi.

U zlatno doba Holivuda to je bila sasvim normalna stvar za velike dive pa je dlačice s lica na ovaj način uklanjala i Elizabet Tejlor, a hiljadama godina pre nje je to radila i Kleopatra.

Uticaj brijanaja na lice

Kejt preporučuje brijanje lica svim ženama i tvrdi da tako koža lica postaje čistija i blistavija, s obzirom na to da se žiletom istovremeno rasi i sjajan piling. Dodaje i da je lakše pravilno naneti šminku na obrijano lice.

Žene širom sveta ne žele da prihvate ovaj savet i smatraju da se radi o još jednoj nepotrebnoj novotariji koja će ženama samo zakomplikovati život. Na društvenim mrežama razvile su se žustre rasprave o ovoj temi i većina žena koja je u njima učestvovala odbija da brije lice.

Neki dermatolozi upozoravaju da brijanje kod žena s problematičnom kožom sklonom aknama nije sigurno jer može doći do povreda. Sitne dlačice na licu koje su zapravo jedva vidljive u potpunosti su normalna pojava koje se ni jedna žena ne bi trebala stideti.

Izvor: zadovoljna.hr
Foto: drukciji.ba

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter