BUDITE LEPE: Ovako se pravilno koristi paleta senki za oči!

 

 

Predstavljamo vam par korisnih saveta za koriščenje paleta senki za oči...

Lociranje

 Najpre locirajte najsvetliju nijansu senke u svojoj paleti. Imajte u vidu da svetlije boje služe kao hajlajt na vašim kapcima te istaknite ona mesta koja želite. Srednje tamne nijanse palete koriste se kako biste izblendirali sve boje koje nanosite i tako dobile besprekorne prelaze između tonova.

Na kraju, tamne boje koristiite kako biste postigli dubinu, a najbolje je naneti ih u spoljašnji ugao kapka, kao i ispod linije donjih trepavica.

 Kada odlučite koji eye look želite da postignete, upamtite da svetlo privlače svetliji pigmenti, dok tamne boje doprinose dramatičnom efektu. Ukoliko želite da stvorite utisak blizu postavljenih očiju, pažnju bi trebalo da privuče vaš spoljašnji ugao kapka koji ćete obeležiti tamnijom bojom.

 Da biste postigli dubinu, probajte da izblendujete srednje nijanse sa većim delom tamnije boje na kapku tako da najtamnija senka ostane u uglu vašeg oka.

 

Nanošenje


 Sada kada znate koja boja gde ide, sigurno se pitate - kako naneti senke za oči? Najbolja četkica jeste zašiljena pufnasta četka. Što je veća i pufnastija, bolje će pomešati boje na vašim kapcima. Sledeće što treba da uradite jeste da izvučete konture drugačijom četkicom.

Ukoliko želite da dobijete intenzitet boje, koristite gustu i kratku četku, savetuju makeup stručnjaci.

Kako biste započeli svoju avanturu sa različitim paletama, potrebno je da odaberete pravi proizvod i postojanu senku koja se neće razmazivati. Za početnike je uvek lakše odabrati paletu sa nekoliko nijansi.

 

Izvor: Glosy
Foto: Instagram/maybelline

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Petak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Kviz: Naslovna strana
11:55  Vesti
12:05  Provodadžija
12:55  Vesti
13:05  Provodadžija
13:55  Vesti
14:05  Serija: Suze moje sestre
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Suze moje sestre
19:00  Čađava mehana
21:00  Provodadžija
22:00  Provodadžija
23:20  Novajlije - Nominacije
02:30  Posle ručka