Izvor:
08.01.2019 u 07:02
0

REŠITE SE PODOČNJAKA: Izgledate umorno i starije? Priroda ima lek za vas!

Iako su podočnjaci i tamni kolutovi oko očiju bezopasni, čine da izgledate umorno i starije. Činjenica je da bi trebalo da se naspavate, ali i ove maske mogu da vam pomognu da izgledate svežije.

Maska sa krastavcem i mlekom

Potreban vam je jedan manji krastavac i kašika mleka.

Izblendirajte krastavac i mleko, kako biste dobili gustu pastu. Efekat će biti bolji ako masku stavite na 15 minuta u frižider, a onda je nanesete na lice i blago izmasirate područje oko očiju. Ostavite da deluje 30 minuta i isperite mlakom vodom.

Krastavac sadrži antioksidanse i flavonoide koji će ublažiti crvenilo, otok i iritaciju. Kombinacija kofeinske kiseline i vitamina C će umanjiti "kesice" ispod očiju.

Maska od krompira i jaja

Potreban vam je jedan manji krompir i jedno belance.

Očistite i oljuštite krompir, pa stavite u blender zajedno sa belancetom, kako biste napravili pastu. Nanesite pastu na čistu krpicu ili komad platna, tufer, pa stavite preko očiju i držite 20-30 minuta. Isperite mlakom vodom.

Enzimi koji se nalaze u krompiru smanjiće zadržavanje vode u području oko očiju. Kombinacija hladnoće i skroba iz krompira razviće antizapaljenski efekat i umanjiti nadutost kože oko očiju.

Jaje poboljšava cirkulaciju krvi i tako umanjuje "kesice" oko očiju.

Maska sa bananama i limunom

Potrebna vam je jedna banana i kašičica limunovog soka.

Izgnječite bananu i dodajte limunov sok, pa izmiksirajte da dobijete pastu. Nanesite na lice i blago izmasirajte predeo oko očiju. Ostavite da deluje oko 15 minuta, pa se umijte mlakom vodom.

Kurir
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter