Izvor:
04.03.2019 u 15:00
0

PLAVA BOJA KOSE ODAVNO NIJE U TRENDU: Evo koja će boja biti pravo osveženje ovog proleća!

Plava kosa više nije među omiljenim, a prednost se daju ovim nijansama.

Budući da je zimsko vreme polako na odlasku, dolaskom proleća i toplih sunčevih zraka, govorimo o idealnom periodu za promenu boje kose. Proleće je nežno, poletno, vedro i sveže, zato ćemo ove sezone voleti i takve nijanse kose; romantične i lepršave.

Kada govorimo o promeni frizure, šišanje je definitno jedna od najčešćih odluka, ali promenom boje kose dobićete onu pravu promenu zbog koje ćete se osećati sveže, obnovljeno i potpuno drugačije.

Ako ne želite drastično da promenite boju, već da ostanete verni postojećoj estetici, s nekoliko ključnih pramenova moguće je promeniti ton i celokupnoj frizuri podariti jednu potpuno novu notu. Ono što ćemo ovog proleća voleti su prirodni zemljani tonovi čije nijanse lepo i sanjivo uokviruju lice, ne odskaču i savršeno pristaju svim odevnim kombinacijama.

Ono što posebno volimo kod toplih tonova je činjenica da se mogu postići i u plavoj i u smeđoj varijanti, a ne smemo zanemariti ni crvenu.

Ovoga puta kao tri ključne nijanse nametnule su se bakrene nijanse, čokoladni lešnik i tonovi, a vraća nam se i izrastak u nekoj svetlijoj nijansi. Bakreni tonovi sjajan su odabir za sve one koji vole tamniju kosu, ali ipak ne žele da imaju, popularnu lešnik nijansu.

Bakrena boja u sebi ima notu crvene što je čini šarmantnom i posebnom jer možete eksperimentirati sa svetlijom i nešto tamnijom varijantom. Kako bi utisak bio potpun, naglasite frizeru da vam kosu prošara i zlatnastim pigmentom koji će se sjajno uklopiti u celu priču.

S druge strane, tamniji čokoladni ili lešnik tonovi su klasik koji je večno u modi i boja s kojom ne možete pogrešiti. Ova boja jako dobro izgleda i bez pramenova i preliva, ali i u ovom slučaju se možete poigrati s nekoliko svetlijih nijansi u kosi kako bi se dobio utisak preliva boje, a sto se tiče plavuša, u modu se vraća izrastak koji obožavamo jer nam omogućava da budemo ležerniji što se tiče odlazaka frizeru i ne zahteva često farbanje.

Savršena kombinacija je tamniji izrastak i nekoliko nijansi svetliji ostatak kose jer ćete tako postići lepi balans i izrastak neće previše odskakati i izgledati neuredno. Ovo je idealna letnja boja kada nam frizer možda jednostavno nije dostupan, a svejedno želimo da nam kosa izgleda lepo i privlačno.

Izvor: Cosmopolitan
Foto: Arhiva/instagram/seaofshoes

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter