Izvor:
06.03.2019 u 10:04
0

ŽENE VAPE ZA OVIM: Saveti um, telo i dušu – Postignite harmoniju jednostavno!

Budite li se ponekad sa osećajem da vam se baterije nisu dovoljno napunile tokom noći? Svima nam se to ponekad dešava, ali ukoliko ovakvo osećanje postane učestalo, možda bi trebalo da razmislimo o tome šta možemo da uradimo za svoj duh i telo i da na taj način rehabilitujemo svoj um.

Ravnoteža između uma, tela i duše je dragocena i zato moramo raditi na tome da pronađemo sopstveni balans. A da bi do ravnoteže stigli, moramo svakodnevno hraniti ova tri esencijalna činioca ljudskog bića.

Spremili smo za vas savete, kojima ćete uticati na harmoniju u vašem biću. Naravno, ne morate da poslušate sve ove savete, već neke od njih, kako biste osvežili svoj um i doneli pozitivu vašem biću.

Saveti za umirivanje uma:

Uvedite u svoju rutinu neki vid meditacije

Meditacijom oslobađate svoje misli od nepotrebnih podataka nataloženih tokom dana, oslobađate svoju memoriju, poboljšavate svoje pamćenje i podižete nivo svoje svesti.

Napravite pauzu od korišćenja tehnologije

Ponekad zaboravimo život izvan virtuelnog, i preterano korišćenje interneta nas sprečava da uživamo u svakom trenutku. Zato vam predlažemo kratak odmor od tv-a i mobilnog. Udahnite dan, osetite stvarni život i u njemu uživajte. Nemojte se opteretiti suvišnim pritiskom društvenih mreža, iskulirajte i odmorite se.

Utišajte svoje misli

Ukoliko naučite da kontrolišete svoje misli, mnogo ćete se manje stresirati. Onih dana kada vas počnu opsedati negativa, jednostavno utišajte to raspoloženje i nađite neke vedre uspomene, koje će spasiti vaš dan.

Samoispitivanje

Nađite vremena da se svakog dana preispitate ko ste i da pronađete odgovore za neke svoje postupke. Čovek koji sebe upozna u potpunosti, neizmerno je srećan.

Preuredite jutarnju rutinu

Vaša juternja rutina, u mnogome određuje tok vašeg dana. Zato u nju uvrstite navike koje smiruju. Meditaciju, pisanje dnevnika, prelistavanje sopstvenih misli uz šolju kafe. Uživajte u miru svog jutra, kako bi vaš dan bio još lepši.

Čitajte više knjiga

Čitanje knjiga podiže nivo vaše svesti, a ukoliko ste posvećen čitalac, jednostavno ćete rešiti dileme o mnogim stvarima u životu. Uživajte u čitanju, pobegnite u druge svetove i rasteretite se.

Naučite nešto novo

Učenje novih stvari predstavlja svojevrsni izazov. Lični razvoj jedan je od najboljih načina da se usavršite, a to je svakom čoveku preko potrebno. Ulaganje u sebe jedina je investicija koja nikada ne može propasti.

Izađite na svež vazduh

Koliko god da ste u obavezama, pola sata na svežem vazduhu možete da priuštite sebi. To dodatno utiče na sređivanje vaših misli i pomaže da vaš dan postane za nijansu bolji.

Izvor: Mycupoftea.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter