Izvor:
26.03.2019 u 15:12
0

VREME ZA PROMENE: Pet razloga da na početku proleća posetite frizera!

Skraćivanje dužine kose izuzetno je važno za njen kvalitet, zato ukoliko primetite ove promene na frizuri nikako ne odlažite odlazak frizeru.

Konstantno podizanje kose

Učestalo podizanja kose u punđu ili rep označava nezadovoljstvo raspuštenom frizurom, najčešće se to događa kada kosa izraste. Naime ni najspretnije ruke frizera ne mogu odložiti šišanje na duži period, kosa osim dužine tokom rasta menja svoju strukturu, pa i frizura gubi na stilu.

Ispucali krajevi

Većina nas odlazi frizeru tek kada primeti ispucale krajeve. Profesionalni frizeri ističu kako smo tada zakasnili. Naime rezanje vrhova preporučuje se za meku kosu svakih šest nedelja, a za gustu i čvrstu svakih osam.

Beživotna forma

Iako stilizovana frizura koja brzo gubi formu, a pramenovi beživotno padaju odaje kako dužinu treba menjati. Naime dlaka se hrani od korena, a ukoliko dužina postane prevelika, sebum iz lojnih žlezda ne stigne do završetka dlake. Uz odgovarajuću negu šamponima, regenetarorom i čajem od koprive – kojeg je najbolje preliti na kosu i takvu ostaviti u peškiru oko pola sata, pa onda samo posušiti – i tada, šišanje vrhova je nužno.

Kosa mekana poput paperja

Pramen kose od korena uhvatite u šaku i lagano klizite dužinom do samih vrhova, ukoliko je obim znatno tanji prema krajevima beži vam iz dlana pokazatelj je oslabljenih vlasi. Naime svakodnevno raščešljavanje kose najčešće uzrokuje pucanje vlasi, ali i stanjivanje. Osim šišanja kosi treba pružiti i adekvatnu negu hranljivim maskama.

Prečesto korišćenje uređaja za stilizovanje kose

Pegle za kosu su veliki hit, svaki stručnjak naglašava kako ona nije namenjena svakodnevnoj upotrebi. U većini slučajeva, pre ravnanja potrebno je kosu izvući četkom što je dodatni stres i za kosu i za vlasište, a tek nakon toga ravnati peglom. Potez peglom po pramenu mora biti brz i ravnomeran kako se ne bi oštetio određeni deo kose, a površina pegle čista kako se kosa ne bi lepila. Ipak učestalo korišćenje pegle i drugih uređaja oštećuje i iscrpljuje vlas zbog čega je u tom slučaju šišanje potrebno svake tri nedelje, kako bi se kosa podstaknula na obnavljanje.

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter