Izvor:
03.05.2019 u 16:10
0

MRŠAVLJENJE I OBLIKOVANJE TELA: Ovo su najčešće greške koje pravimo!

Vreme i upornost ključni su činioci vaših treninga, ukoliko želite da vidite efikasne rezultate i zaista, posle mesec dana, prvi rezultati će biti vidljivi i motivisaće vas da krenete dalje. Sa druge strane, ukoliko rezultati izostaju i posle višemesečnog truda, znači da nešto definitivno niste uradili kako treba.

Ovo su najčešće greške, koje pravimo, a koje stoje na putu našem mršavljenju i oblikovanju tela:

1. Ne posvećujemo podjednaku pažnju svim mišićnim grupama

Često se fokusiramo na mišiće abdomena i nogu, a zapostavljamo grudne i leđne mišiće, koji su takođe važni u oblikovanju našeg tela i sagorevanju masnih naslaga. Najefikasnije sagorevanje kalorija, postiže se kada istovremeno aktiviramo više različitih mišićnih skupina.

2. Pogrešan odabir vežbi

Ponekad jednostavno ne biramo prave vežbe za oblikovanje našeg tela, a uz to, neretko vežbe ne izvodimo pravilno, što pored izostanka rezultata može dovesti do povrede. Veoma je bitno da dobro istražite svaku vežbu kada planirate svoj trening i proučite za koju mišićnu grupu je specifikovana i kako se pravilno izvodi.

3, Mislimo da je trening dovoljan

Jedna nedelja ima 168 sati, pa treniranje 5 dana u nedelji, sat vremena, jednostavno nije dovoljno, kako biste primetili efikasne rezultate. Pokušajte da aktivirate vaš stil života, da se više krećete, šetate, idete na plivanje i vozite bicikl, na taj način ćete podstaći sagorevanje kalorija u većoj meri, oslobodićete se stresa i pokrenućete svoj metabolizam, ali i pozitivnu energiju!

Izvor: Lepota i Zdravlje
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter