MALI MODNI SAVETI: Evo kako da vam parfem traje tokom CELOG DANA! (FOTO)


 

Trajaće vam znatno duže kada krenete da se pridržavate ovih saveta.

Nanošenje parfema mnogima se čini kao najjednostavnija stvar na svetu. No, to baš i nije tako. Svaki je parfem drugačiji i od njega, ali i od vaše kože, zavisi kako će i koliko će se dugo osećati miris.

Međutim, nekoliko malih trikova postoji za svaki parfem, a uz njih on će biti jednakog intenziteta i to tokom celog dana.

1. Parfem nemojte trljati

Nakon što parfem nanesete na kožu, na vrat, iza ušiju ili, najčešće, na zglob ruke, nikako ga nemojte trljati.

Nesrećna je to navika većine žena, a probajte da je se što pre rešite.

Naime, trljanjem se koža zagreva pa se stvaraju njeni prirodni mirisi i enzimi koji miris mogu promeniti. Zato je jedini trik u tome da ga poprskate i ostavite ga na miru.

2. Nanesite ga nakon kupanja

Najbolje je parfem nanositi na čistu i hidriranu kožu jer će ona na sebi miris zadržati duže. Ako se tuširate uveče, to bi mogao biti jedan od razloga zašto se parfem na koži ne zadržava duže. Osim toga, ako želite da miris traje duže, stavite ga na područja na koži koja nećete prekrivati odećom kako se ne bi smanjio. 

3. Parfemu ne menjajte mesto

Znate li da promena temperature na kojoj se parfem čuva može promeniti njegovu hemijsku strukturu? U tim trenucima nastaju hemijske reakcije koje mu skraćuju rok trajanja. Npr., kupatilo nije najbolje mesto za njegovo čuvanje jer se u njemu temperatura najviše i najčešće menja. Idealno bi ga bilo čuvati na tamnijem mestu i na sobnoj temperaturi, a za to može poslužiti i originalna kutija u koju ga možete odložiti. 

4. Ne kupujte velika pakovanja

Velika pakovanja možda su praktična ako parfem trošite brzo, ali, u suprotno,, birajte manja. U njima će parfem ostati nepromenjen dovoljno dugo da ga stignete potrošiti jer već tri meseca nakon otvaranja on može izgubiti svoj intenzitet.

Izvor:glossy.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Provodadžija
11:55  Vesti
12:05  Provodadžija
12:55  Vesti
13:05  Novajlije reality
13:55  Vesti
14:10  Serija: Suze moje sestre (R)
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18.10  Serija: Suze moje sestre
19:00 Čađava mehana
19:55  Bingo
20:30  Upoznajte Novajlije
21:00  Ćirilica 
23:00  Novajlije reality