STILSKI SAVETI KOJE SMO NAUČILI OD COCO CHANEL!

 

Žena čije je ime sinonim za eleganciju i začetnica bezvremenskog stila i lepote, svakako je osoba čije stilske i modne savete želimo u potpunosti da usvojimo. Osim što je rešila žene neudobnih i po zdravlje opasnih korseta, pokazala je koliko ženama pantalone mogu izvanredno pristajati.

Donosimo vam 5 stilskih lekcija koje smo naučili od Coco Chanel:

1. Osmislila je koncept male crne haljine

Davne 1926. Coco Chanel kreirala je prvu malu crnu haljinu koju je učinila i cenovno prihvatljivom svim ženama. Časopis Vogue je tada napisao da će to biti uniforma za sve žene i možemo se složiti da nimalo nisu pogrešili.

2. Približila je preplanuli ten aristokratiji

Coco je jednom prilikom na letovanju slučajno izgorjela i kada se vratila u Pariz, svojim tenom oduševila je prijatelje i poznanike. Do tada je bleda put bila simbol bogatstva i aristokratije, a preplanula put simbolizovala je radničku klasu. U današnje vreme mogli bismo reći da su pojmovi zamenili značenja.

3. Feminizirala je odelo

Da odela nisu samo za muškarce i da mogu izgledati veoma ženstveno, već znamo. Ali Coco Chanel bila je ta odvažna dama koja je po uzoru na muško odelo, napravila jako ženstvene kompletiće od tvida sa metalnim dugmadima i dokazala kako strogi kroj odela može izgledati istovremeno moćno i ženstveno.

4. Prva je žena koja je obukla pantalone

Coco Chanel je prva žena koja je drugim ženama dala slobodu i opciju nošenja pantalona. Prelomni trenutak bio je jednom prilikom kada je bila na jahanju i shvatila da joj je izuzetno teško da jaše u dugoj haljini. U tom trenutku je doslovno svukla pantalone sa jahača i obukla ih.

5. Započela je trend nakita od bižuterije

Coco je prva osoba ikad koja je izradila nakit od bižuterije. Često je viđana sa lažnim biserima, a činila je to kako bi omogućila ženama da bez obzira na novac, uvek budu sređene.

 

 

 

 

 

Izvor: Lepota i Zdravlje
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 TOP SHOP
11:30 Parovi - Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:00 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
13:50 Dnevnik
14:10 Parovi - Jutarnja kafica
14:30 Serija: Suze moje sestre
15:20 Posle ručka
16:00 Vesti
16.10 Posle ručka - nastavak
17:30 Telemaster
18:10 Kviz: Naslovna strana
18:30 Glamur
19:00 Upoznajte parove
21:00 Parovi - Nominacije
02:30 Parovi - Live