Izvor:
23.05.2019 u 20:09
0

FRIZERI OTKRIVAJU: Kako da vam kosa bude što duže čista?

Učestalost pranja kose individualna je stvar, jer niko nema istu dlaku, kao ni kvalitet kose. Dok neke žene kosu peru jednom do dva puta nedeljno, drugima se previše masti i peru je češće od tri puta.

Međutim, prečesto pranje može isušiti kožu glave. Kako bismo to izbegle, dobro je znati nekoliko ključnih saveta.

Pranje kose

Kod pranja kose bitno je obratiti pažnju na tri stvari – temperaturu vode, nanošenje šampona i nanošenje balzama. Poželjno je da temperatura vode bude do 38 stepeni, jer prevruća voda povećava izlučivanje masnoća. Šampon nanosite kružnim pokretima, od temena prema vrhovima, a nakon dobrog ispiranja na vrhove nanesite balzam za kosu. Izbegavajte nanošenje istog po celoj kosi jer će je dodatno umastiti.

Sušenje kose

Kada operete svoju kosu, pustite je da se prirodno osuši koliko je to moguće, ali koren obavezno dodatno osušite fenom. Feniranjem korena postići ćete veći volumen i dobiti kosu koja se manje masti. Kod sušenja fenom pripazite na temperaturu fena. Prevruć fen isušuje dlaku, pa će se pojačano lučiti masnoća kako bi se koža zaštitila od vrućine.

Češljanje

Kako biste svoju kosu duže održale čistom, češljanje svedite na minimum, a razlog za to je vrlo jednostavan. Prilikom češljanja kose, prirodna ulja prenose se s temena na ostale delove kose i tako je brže maste. Osim toga, nemojte zaboraviti redovno prati četke i češljeve u toploj vodi sa šamponom ili sapunom kako bi se odstranila prljavština, masnoća i ostaci proizvoda za oblikovanje kose.

Frizura

Ravna kosa ne preporučuje se osobama koje imaju prirodno masnu kosu. Naime, tako su vlasi u dodiru s kožom i prirodnim uljima, koja se onda prenose na kosu i tako je brže maste. Upravo zato, osobe koje imaju problema s masnom kosom trebalo bi da prave kovrdže ili blage talase.

Glossy
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter