MNOGE ŽENE MUKU MUČE SA OVIM PROBLEMOM: Rešenja koja ćemo vam ponuditi su vrlo jednostavna!

 

Te male neravnine, nimalo ugodne, estetski kvare izgled svakoga, naročito u letnjim mesecima, zapravo ne nazivaju folikulitis. Ove kvržice folikulitisa nastaju od ostataka mrtvih ćelija kože i bakterija koje se stvaraju u korenu dlake.

Mnoge žene muku muče sa ovim estetskim problemom, ali rešenja koja ćemo vam ponuditi vrlo su jednostavna i sprečiće nastanak dosadnih akni.

PROIZVODI SA BENZOL PEROKSIDOM

Želite li da iskorijenite akne na zadnjici, kada se tuširate ili kupate koristite proizvode za tuširanje koji u sebi sadrže benzoil peroksid. Taj sastojak obično se koristi u proizvodima namenjenim masnoj koži sklonoj aknama. Deluje tako što sasuši i oslobodi zarobljene mrtve ćelije kože i tako bubuljice nestanu.

SALICILNA KISELINA

Začepljene pore na zadnjici najbolje ćete odčepiti salicilnom kiselinom koja se nalazi u proizvodima koji se koriste u borbi protiv bubuljica. Nekoliko puta nedeljno očistite zadnjicu proizvodima koji sadrže salicilnu kiselinu jer će ona odčepiti pore i dezinfikovati ih.

LOSION SA MLEČNOM KISELINOM

Nikad nemojte koristiti obične losione za hidrataciju kože. Klasični losioni će zatvoriti pore i još više će vam naštetiti. Koristite losion s mlečnom kiselinom jer ona nežno uklanja mrtve ćelije s kože.

TUŠIRANJE NAKON VEŽBANJA

Ukoliko se brzo ne istuširate nakon napornog rada ili vežbanja, stvaraju se akne. Ova loša navika može dovesti do stvaranja bubuljica na zadnjici, stoga se tuširanje savetuje odmah nakon vežbanja.

 

 

Izvor: Srbija danas
Foto: Thinkstock

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Kviz: Naslovna strana  
11:55  Vesti  
12:05  Provodadžija  
12:55  Vesti  
13:05  Provodadžija  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Suze moje sestre (R)  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Suze moje sestre  
19:00  Čađava mehana  
21:00  Provodadžija  
22:00  Goli život  
23:20  Novajlije - Live  
02:30  Posle ručka