Izvor:
09.06.2019 u 18:44
0

SPREMITE SE ZA LETO: Kako pripremiti kožu za sunčane dane!

Kako naša koža tokom hladnih zimskih dana zahteva bogatu negu i hidrataciju, podjednako je bitno i da je s početkom prvih sunčanih dana lagano pripremimo za leto i pružimo joj adekvatnu negu, koja će joj dati zdrav, sjajan i negovan izgled tokom toplih letnjih dana.

Detaljna priprema kože za leto, podrazumeva upravo sledeće korake:

1. Detalna depilacija

Tokom letnjih dana noge i ruke su nam otkrivene, jer nosimo lepršavu i kratku odeću, pa želimo da nam koža nude glatka i bez i jedne dlačice. Zato je sada pravo vreme da posvetite jedan dan detaljnoj depilaciji svih problematičnih regija, kada su dlake u pitanju. Uz to, kada je koža glatka i bez dlačica, proizvodi za negu se mnogo bolje upijaju.

2. Detaljan piling tela

Tokom toplih dana i preteranoj izloženosti suncu, koža se isušuje i dodatno peruta, zbog čega je veoma važno da s vremena na vreme uradite detaljan piling kože lica i tela, kako biste sa površine kože otklonili sve mrtve ćelije. Redovan piling ubrzaće regeneraciju kože, ali imajte na umu da ne smete preterati jer učestalim pilingom možete oštetiti svoju kožu. Trudite se da jednom nedeljno priuštite detaljan piling svom telu, kako biste kožu očistili od mrtvih ćelija, učinili je glatkom, i nahranjenom.

3. Ne zaboravite na SPF

Tokom letnjih, sunčanih dana, zaista je važno da svakodnevno štitite kožu od štetnog zračenja, tako što ćete pre izlaska iz kuće obavezno namazati lice i telo kremom koja u sebi sadrži zaštitni faktor. Opekotine od Sunca nisu ni malo prijatne i mogu biti veoma bolne, a nakon njih će se koža perutati i biće joj potrebna dodatna nega, zato se svakoga dana namažite preventivno kremom sa SPF-om kako biste obezbedili zdrav izgled vašoj koži, tokom celog leta.

4. Hidratacija je veoma važna

Tokom leta, našem organizmu je potrebna dodatna hidratacija i spola i iznutra, pa je važno da kožu redovno negujete i mažete hidratantnom kremom i mlekom za telo, ali je podjednako važno i da pijete potrebnu količinu vode, kako bi ceo organizam bio hidriran i jednostavnije se izborio sa visokim temperaturama.

5. Neka osnovne namirnice na vašem meniju budu voće i povrće

Unos namirnica bogatih vitaminima i mineralima preduslov su za zdravu kožu. Jedite što više voća i povrća, kako biste koži obezbedili neophodne vitamine kao što su A i C, a posebno E i D vitamini.

6. Priuštite sebi hladan tuš

Topla voda dodatno isušuje kožu, dok hladan tuš podstiče cirkulaciju i sprečava začepljenje pora. Ako vam je teško i da pomislite da se tuširate hladnom vodom, onda odaberite mlaku, a sama završnica neka bude mlaz hladne vode, kako bi krv prostrujala, koža dobila dodatni kiseonik, a pore se otvorile.

Adekvatna priprema i nega kože veoma je važna tokom leta, zato ispratite ovih 6 koraka i uživajte umekoj, zdravoj i sjajnoj koži tokom celog leta.

Izvor: L&Z
Foto:Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter