Izvor:
10.06.2019 u 06:09
0

VAŠOJ KOSI VRATITE IZGUBLJENI SJAJ: Ove svakodnevne navike će vam sigurno pomoći!

Duga, zdrava i sjajna kosa, san je svake žene, ali ostvarenje tog sna zahteva posvećenu negu. Zaista nije teško očuvati kvalitet kose, pod uslovom da neke beauty navike postanu deo vaše svakodnevne rutine.

Izbegavajte izlaganje kose visokim temperaturama

Jasno je da vaša kosa, prirodno, neće biti onako tanana, svilenkasta i wow, ukoliko je ne stilizujete presom, ili figarom. Međutim, upravo stilizacija predmetima, koji su izvor visoke temperature, dovodi do toga da vaša kosa izgubi zdrav sjaj i izgleda beživotno. Na vama je da odlučite da li želite da vam kosa još neko vreme izgleda lepo, a onda postane spaljena, ili ste ipak za opciju da poradite na njenom dubinskom oporavku i vratite joj sjaj.

Sa druge strane, ako se ipak odlučite da spasite vašu kosu, dozvoljeno je da je s vremena na vreme ipak stilizujete, ali i da je zaštitite proizvodima za zaštitu od toplote, kako biste bili sigurni da joj presom nećete suviše naškoditi.

Isperite je hladnom vodom

Naravno da ne morate da izlažete kosu, hladnoj vodi, tokom celog procesa pranja, ali će značajnu razliku napraviti, ako završno ispiranje kose ipak bude hladnom vodom.

Preterano izlaganje toploj vodi, ukloniće prirodna ulja iz vaše kose i učiniće da ona izgleda suvo i beživotno, a ako se uz to i farbate, topla voda će dodatno uticati na ubrzano ispiranje boje.

Završno ispiranje hladnom vodom zatvoriće kutikulu i na taj način sprečiti dehidrataciju kose.

Redovno se šišajte

Zabluda je da će vam redovno šišanje pomoći, kada je brži rast kose u pitanju, jer kosa ne raste iz oštećenih krajeva, već iz korena dlake. Pa ipak, redovno šišanje, oštećene kose, utiče na to da ona uvek bude uredna, negovana i zdrava, a uz to stvara i efekat većeg volumena.

Ukoliko redovno šišate kosu, ona će na dodir biti mekana, poput svile.

Zaboravite na učestalo pranje kose

Kosu možete oprati najčešće 3 puta nedeljno, ako zaista želite da zadržite njen zdrav izgled i sjaj. Učestalo i prekomerno pranje kose, dovodi do njene dehidratacije i čini da ona izgleda suvo i beživotno.

Ne zaboravite masku za kosu

U toku svakog pranja, dobro je koristiti regenerator, koji će dati sjaj našoj kosi, ali na nedeljnom nivou, potrebna vam je maska za kosu, koja će je dubinski nahraniti. Maske za kosu su izvanredna hidratacija i zaštita, pa je važno da jednom nedeljno budu deo vaše rutine, ako imate izrazito suvu kosu, ponovite ovaj beauty ritual 2 puta nedeljno.

Poboljšajte svoju ishranu

Ishrana bogata proteinima, omega 3 masnim kiselinama, kolagenom i biotinom, daleko bolje će hidrirati i oporaviti vašu kosu, od suplemenata i kapsula za brži rast. Zdrava, prirodna ishrana, najbolje će uticati na rast, sjaj i zdravlje naše kose.

Zdrava kosa je na dohvat ruke ako se pridržavate ovih saveta, koji iziskuju malu žrtvu, kada je stilizacija u pitanju, ali ne postoji ništa što će vas sprečiti da svojoj kosi povratite izgubljeni sjaj!

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter