Izvor:
10.06.2019 u 20:28
0

OTKRIVAMO: Kako da sprečite opadanje kose?

Naravno, stres i nepravilna briga su takođe opasni, ali glavni faktor koji uzrokuje ovaj problem, naučnici nazivaju genetskom predispozicijom. Štaviše, može se preneti i od oca i od majke. Da biste smanjili rizik, pokušajte da jedete pravilno i pažljivo pratite stanje kose.

Što je kosa tamnija, to će biti vidljiviji gubitak. Važno je pojasniti: brzina gubitka kose i slabljenje folikula dlake kao takve ne zavisi od nijanse kose. Ali, činjenica je da plavuše imaju više kose na glavi nego crvenokose ili brinete. Prosečan broj koji je karakterističan za plavu kosu je 150 hiljada, za ljude sa tamnijom bojom kose je od 80 do 100 hiljada dlaka. Muškarci pate od gubitka kose dva puta češće od žena. Dostizanjem 50-godišnjeg perioda, mnogi ljudi doživljavaju hormonske ili metaboličke poremećaje, koji brzo utiču na aktivnost folikula kose. Ali, muškarci su jasni lideri u pitanjima intenzivnog gubitka kose. Za 50 žena koje pate od alopecije, ima 100 predstavnika jačeg pola.

Stroga dijeta može izazvati probleme sa kosom. Želja da se brzo oslobodite omraženih viška kilograma često guraju devojke u teške mono dijete ili čak gladovanje. Manjak vitamina, stres i stalna glad su najgori neprijatelji zdrave kose, kože i noktiju. Da biste normalizovali rast kose, češće jedite crvenu ribu, žutu papriku, jaja, avokado i badem.

Rezultati upotrebe medicinske kozmetike mogu se ocenjivati za najmanje šest meseci. Krug aktivnosti kose je 6 meseci, tako da je serum ili šampon koji rešava problem gubitka od prve aplikacije klasičan reklamni potez. Da bi se razumelo da li proizvod pomaže u borbi protiv gubitka kose, potrebno je vreme.

Ženski Magazin
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter