Izvor:
16.06.2019 u 08:01
0

NEGUJTE SVOJU KOSU: Ako često koristite peglu za kosu, onda vredi brinuti o njoj na poseban način!

Brinite o njoj kao i o ostatku tela

Postoji neograničen broj razloga zbog kojih ne odlazimo kod frizera onoliko često koliko bi trebalo, bilo da se radi o uskom rasporedu, ograničenom budžetu ili snovima o dugoj kosi. Možda zvuči paradoksalno, ali bez redovnog šišanja ne možete dobiti šik dugu kosu i lepe lokne! Stilisti tvrde da je potrebno redovno odsecati krajeve, u suprotnom kosa se oštećuje brže nego što vidite. Kako možete produžiti vreme između odlaska kod frizera i poboljšati stanje vaše kose?

Poslušajte savet svog frizera

Jedinstvena tekstura kose, poroznost, boja i stil koji odaberete, i naravno, svakodnevna nega, bez sumnje utiču na vremenski period između odlaska frizeru. Zato nemojte ignorisati reči svog frizera: on vam daje savete na osnovu karakteristika vaše kose. Pored toga, na tržištu postoji mnogo odličnih proizvoda koji vas lako mogu zbuniti. Morate izabrati onaj koji je savršen za vas.

Pegla za kosu: neprijatelj ili ne?

Ako često koristite peglu za kosu onda definitivno vredi brinuti o njoj na poseban način. Toplota izvlači vlagu iz kose, dovodi do sušenja i bledenja. Zbog toga se isplati redovno koristiti hidratantnu masku koja će kosu održati zdravom, jakom i mekom. Kad god je to moguće, odbacite fen, prese ili figaro za kosu. Na primer, na odmoru na plaži ili kod kuće pre spavanja. Ali ako je želja za savršenim stajlingom jača od vas, onda treba barem smanjiti temperaturu: mnogi alati mogu se zagrejati do 450 stepeni, dok većina proizvoda za zaštitu od toplote izdrži samo 350 °.

Kada pronađete pravi proizvod, koristite ga!

Sušite fenom kosu? Ne zaboravite da primenite toplotnu zaštitu. Da li uvijate kosu kao Keri Bredšo? Upotrebite hidratantni losion.

Nemojte često posećivati salone

Više ne znači bolje! Često posećivanje frizera jednako je loše kao potpuno ignorisanje. Zato budite oprezni – konsultujte se sa svojim stilistom i napravite plan koji će pomoći očuvanju i zdravlju kose.

Izvor: Srbija danas
Foto: love Maegan/Flickr

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter