Izvor:
24.06.2019 u 08:10
0

SAČUVAJTE LEPOTU I ZDRAVLJE KOSE S PRAMENOVIMA: Ovu tehniku farbanja volimo jer ne podrazumeva drastičnu promenu!

Pramenovi su često naš odabir, kada želimo malo promene, kako bismo začinile svoj hair look. Ovu tehniku farbanja volimo jer ne podrazumeva drastičnu promenu, već predstavlja osveženje za vašu boju. Međutim, kako biste sačuvale boju pramenova što duže i obezbedili svojoj kosi zdrav izgled, trebalo bi da promenite svoju hair care rutinu, od trenutka kada izvučete pramenove.

Pramenovi često mogu narušiti vaš dugotrajni trud i strpljenje, kada je nega i puštanje duge kose u pitanju, jer blanš isušuje kosu i zahteva češće šišanje, ukoliko želimo da nam kosa uvek izgleda zdravo i bez ispucalih krajeva.

Kako biste sprečili isušivanje i pucanje dlake, koristite šampone i maske bogate hranljivim sastojcima, koje će duboko hidrirati vašu kosu, i vaše suncem okupane pramenove, što drže zadržati u zdravom i sjajnom izdanju.

Od trenutka kada izvučete pramenove, jednom u 15 dana u svoju rutinu uvrstite i ljubičasti šampon i regenerator, koji ubijaju žuti pigment i čuvaju svežinu vaših pramenova, kako bi oni što duže izgledali, kao da ste upravo izašli od frizera.

Kada je stilizacija kose u pitanju, kako ne biste dodatno isušili kosu, pri izlaganju visokim temperaturama, obavezno koristite proizvoda, koji štite kosu od izlaganja visokim temperaturama.

Jednom nedeljno svoju kosu bogato nahranite tako što ćete naneti posebnu masku, koja će na vašoj kosi stajati tokom cele noći i dubinski je nahraniti, od korena do vrha, pa je ujutu isperite mlakom vodom, kako biste pored zdravog izgleda pojačali i volumen kose.

Neizostavno u svoju turinu uvrstite i ulje z kosu, kako biste s vremena na vreme dodatno nahranili svoje krajeve i vratili ih u život. Nekoliko kapi ulja protrljajte među prstima i samo suptilno prođite rukom kroz krajeve kose. Potrudite se da ne prilazite blizu temena, kako ne biste zamastili čistu kosu.

Zdrav i sjajan izgled kose je zaista važan, jer je ona ono što ženu zaista čini lepom i ženstvenom, zato je važno da svoju rutinu podignete na level up istog trenutka kada izvučete pramenove, kako biste što duže održali njihovu svežinu i zdrav izgled kose.

Izvor: Lepota i zdravlje
Instagram/printscreen/alexandarsalon

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter