Izvor:
08.05.2016 u 21:05
0

IMATE KOVRDŽAVU KOSU? Otkrivamo jednostavan recept za prelepe lokne

Prirodno kovrdžava kosa je prelepa i nije mnogo zahtevna – uvek imate lepu frizuru. Bitno je samo da joj podarite pravu negu kako bi lokne bile definisane, jake i lepe.

Ako vam je kosa postala lomljiva, iskrzana i lomljiva kao barut ono što će vam je sigurno oporavitii i vratiti u život je PIVO.

Uticaj piva na kosu

Pivo ima fosfor, magnezijum, kalijum i maltozu što ga čini prirodnim proizvodom za negu kose.

Biotin u pivu sprečava gubitak kose i pojavu peruti. Maltoza jača kosu, a obilje vitamina B daje kosi prirodni sjaj.

Protein iz piva popunjava i najsitnije pukotine u vlasima i ispucalim krajevima, pa samim tim kosa postaje mekša i bolje reflektuje svetlost (zbog čega deluje sjajnije).

Pivo ne sadrži silikone i ostalu hemiju, tako da vam kosa neće izgledati kruta i ulepljena.

Pivo regeneriše dlaku i odlično je za revitalizaciju kovrdžave kose, jer sprečava njeno ispravljanje. Kosa postaje zdravija, sjajnija, a samim tim i dobija na volumenu.

Upotreba piva

Nakon pranja šamponom i balzamom, kosa se umota u peškir da bi se pokupio višak vode. Tada dobro raščešljati kosu. U posudu sipati otprilike pola litre mlakog piva (neko pivo ''izlapelo’’ tj. pivo iz kojeg je izvetrio alkohol).

U posudu se umoči cela kosa skroz do temena, ostatak piva preliti preko kose još jednom i to je to.

Blago pokupiti višak kapljica i nakon toga se očešljati samo prstima.

Sušiti kosu naglavačke, fenom sa difuzerom.
Zašto naglavačke? Postižete bolji volumen, kosa neće biti slepljena na temenu i neće se ukrutiti, jer ćete je ka temenu lagano pritiskati difuzerom.

Ukoliko vam je kosa i dalje suva nanesete svoj omiljeni preparat na krajeve.

I da, miris piva naravno izvetri, ne brinite!

HappyTv.rs
Foto: Pixabay, Twitter/ HugMyHair,howrid

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter