Izvor:
20.08.2019 u 19:18
0

LEPOTA KOJA TRAJE VEČNO: U čemu je bila tajna zavodljivosti Merilin Monro?

Slavnu lepoticu i holivudsku divu i danas mnogi smatraju jednom od najlepših žena sveta svih vremena.

Norma Džin Mortenson, poznatija pod umetničkim imenom Merlin Monro, rodila se 1. juna 1926. godine u Los Anđelesu. Ovu slavnu lepoticu i holivudsku divu i danas mnogi smatraju jednom od najlepših žena svih vremena. A u čemu je bila tajna njene lepote?

Negovana kosa

Jedan od zaštitnih znakova Merilin Monro, bila je i njena kosa. Još u mlađim danima je prešla iz njene smeđe u platinastu boju i to je bio pun pogodak. Uz to je negovala je svoje lokne i uvek izgledala zanosno.

Blistava koža

Održavanje kože bilo je ključno za lepotu. Ona je hidrirala kožu skoro po ceo dan, ali obavezno ujutru i uveče. Takođe je koristila i kremu protiv ožiljaka, specijalno napravljenu za nju, koja joj je ublažilia ožiljke na stomaku. Nije neophodno da se "mackate" po ceo dan, ali u svoju rutinu obavezno uvrstite korišćenje dnevne i noćne kreme.

Mačkaste oči

Ovaj veoma jednostavan trik, činio je da umesto "teških kapaka", oči izgledaju mačkasto i zavodnički. U svojoj kozmetičkoj torbici uvek je imala crni i braon krejon. Krejon možete staviti duž čitave ivice kapka ili samo na krajeve, u svakom slučaju dobićete svežiji izgled lica.

Naglasite trepavice

Priroda joj nije dala duge i lepe trepavice. Njena tajna je bila u veštačkim trepavicama. Birajte one koje izgledaju što prirodnije. I još jedan savet, pre stavljanja, uvijte svoje prirodne trepavice kako bi napravile dobru bazu za stavljanje veštačkih.

Oblikujte obrve

Merlin je imala specifične, pomalo špicaste obrve. Kako biste dobile ovakav oblik, najbolje bi bilo da oko mesec i po dana pustite da izrastu, a zatim odete u salon, gde će ih profesionalno oblikovati.

Zanosne crvene usne

Još jedan njen zaštitni znak bile su i crvene usne. Kako biste pronašle odgovarajuću nijansu, gledajte kako vam se slaže ne samo uz ten već i uz boju očiju. Narandžasto-crvena odlično ide uz oči boje lešnika, svetlo braon i zelene, dok je jarko crvena "rezervisana" za plave i tamno braon oči.

Samo vaš miris

Kada su Merlin jednom pitali šta nosi u krevetu, izjavila je: "Samo pet kapi Šanel 5", i tako je ušla u istoriju. Pronađite i vi vaš miris. Ukoliko želite da budete primećene odaberite jedan miris koji će biti vaš zaštitni znak i koji će savršeno odgovarati vašem karakteru.

Ženski Magazin
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter