Izvor:
27.08.2019 u 12:22
0

PROFESIONALNI SAVET: Jedna od najcenjenijih kozmetičarki na svetu uči nas KAKO da pravilno negujemo kožu!

Kozmetičarka, Nikola Džoš, koja vodi računa o koži Kejt Mos i Megan Markl, otkriva koje to greške žene često prave nakon 40-te godine zbog kojih rezultati izostaju.

Koža sa godinama gubi elastičnost, prirodni sjaj, a pojavljuju se i bore, ali to ne znači da zrela koža ne zaslužuje negu. Nikola Džoš, otkriva šta je to neophodno uvesti u rutinu nege kako bi koža zablistala punim sjajem.

Osim gena, pravilna nega kože je od velike pomoći. Na putu do savršenog tena je neophodno imati ustaljenju rutinu.

– Prva i najveća greška koju pravimo je što često kožu lišavamo prirodnih uljaagresivnim pilinzima i tonicima za čišćenje, pa se ona zbog toga ustvari samo još više masti i tako ulazite u začarani krug.– rekla je on.

Dakle, čak i ako imate masnu kožu, na lice pred spavanje nanesite neko prirodno ulje kako biste uspostavili ravnotežu.

Sledeća greška, napominje Džos, jeste izbegavanje proizvoda za zaštitu od sunca. Iako se mnogi od nas njima mažu samo kada su na moru, od UVA i UVB zračenja koža brže stari, a postoji i rizik od nastanka melanoma. Kreme sa zaštitinim faktorom su neophodne tokom cele godine.

Osim toga, koža zahteva svakodnevno temeljno čišćenje blagim čistilicama koje je neće iritirati niti je isušiti.

– Još jedna važna stvar jeste masaža. Kao što vežbamo mišiće tela, potrebno je vežbati i one facijalne. Najbolje bi bilo da još u dvadesetima kada počnete da mažete kreme i serume, uvrstite masažu lica u svoju svakodnevnu rutinu, i to ne samo za oslobađanje od stresa, već i za održavanje elastičnosti i napetosti kože– objasnila je Džos.

U četrdesetima koža gubi na mišićnom volumenu i to, nažalost, ne možemo da sprečimo. Ali da situacija ne bi bila samo još gora za 10 godina, masaža je obavezna.

– Osim nje u rutinu uvedite serume i kreme na bazi peptida i antioksidansa kako biste učvrstili kožu– kaže ona.

Važan savet za kraj:

– Pazite da vaša rutina nege kože ne uključuje samo brigu o spoljašnjem izgledu, već i o kompletnom organizmu. Vodite računa o ishrani, jer ona ima važnu ulogu u održavanju vašeg zdravlja i dobrog izgleda– poručila je.

Izvor: Stil
Foto: freestock

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter