Izvor:
05.09.2019 u 10:49
0

MITOVI O ŠMINKANJU: Na ove stvari obavezno OBRATITE PAŽNJU! (FOTO)

1. Uvek prvo morate naneti korektor ispod očiju

Naravno da to nije pogrešno, ali nije ni obavezno ići tim redosledom. Ako želite uštedeti vreme i ostvariti besprekoran izgled kože, onda prvo nanesite šminku na oči. S obzirom na to da se prah tokom nanošenja senke razmaže, onda je ovaj pristup jednostavniji. Kada završite sa šminkanjem očiju, prah jednostavno obrišite vlažnom maramicom i nanesite podlogu i korektor. Na taj način prah se neće zalepiti za korektor, pa se tako podočnjaci neće činiti tamnijima nego što jesu.

2. Tamne obrve svima dobro pristaju

Guste i tamne obrve sve su popularnije, ali to ne znači da svima jednako dobro pristaju. Svako od nas ima različite obrve i tome se prilagođavamo, a ne sledimo trendove. Uvek možete naglasiti prirodan oblik obrva tako što ćete ih popuniti i potamniti za nekoliko nijansi od njihove prirodne boje, ali preterivati nemojte jer vaše obrve neće izgledati nimalo prirodno tada.

3. Nikad ne nanosite šminku prstima

Mnogi ljudi ne vole da diraju svoje lice jer ih je strah da će na taj način dodatno širiti klice i bakterije. Prsti zapravo mogu biti odličan alat za šminkanje. Naravno, pre nanošenja šminke vaše ruke moraju biti čiste. Zbog telesne toplote koju imaju, prsti pomažu pri blendanju podloge i pigmenta na jedan vrlo prirodan način.

4. Korektor uvek treba biti svetliji od tona kože

Postoji više boja korektora i svaka boja ima određenu funkciju. Tako zelena boja neutralše crvenilo, žuta kamuflira tamne krugove i masnice oko očiju, dok korektor s belom bazom smanjuje izgled bora.

5. Šminka je loša za kožu

Vrlo je lako kriviti šminku za svaku reakciju kože. No, važno je i da se dobro brinete o svojoj koži. To uključuje pravilnu ishranu, svakodnevno čišćenje lica, obavezno skidanje šminke pre spavanja te često čišćenje četkica za šminku.

6. Kozmetički proizvodi nemaju rok trajanja

Ništa ne traje zauvek, pa tako ni kozmetički proizvodi. Oni jesu napravljeni tako da dugo traju, ali nakon određenog vremena njihovi sastojci se mogu pokvariti.

7. Skuplja šminka je kvalitetnija

Viša cena proizvoda ne daje bolji kvalitet. Postoje i drugi faktori koje treba uzeti u obzir prilikom kupovine šminke. Zapravo većina sastojaka u svim proizvodima je slična, bez obzira je li reč o skupom ili pristupačnijem brendu.

Izvor:glossy.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter