Izvor:
06.09.2019 u 02:08
0

KOŽU DEKOLTEA MOŽETE I KOD KUĆE DA NEGUJETE: Na prirodan i lak način! Evo i kako!

Ne radi se samo o veličini poprsja, već i o zdravoj i mladoj koži na ovom području. Dekolte i vrat odaju starost i mogu čak dodati godine. Što pre počnemo da brinemo o ovim oblastima, duže će izgledati lepo.

Koža na vratu je mnogo tanja nego na licu. Praktično je lišena masnog tkiva i ima malu količinu lojnih žlezda. Zbog toga brzo gubi vlagu. Neadekvatna briga o ovim mestima ili nedostatak istog može prouzrokovati brzo starenje kože.

Kako da sačuvate svoj dekolte kako bi izgledao lepo i zdravo što je duže moguće.

1. Kao lice

Za svakodnevnu brigu o vratu možemo koristiti istu kozmetiku kao i sredstvo za uklanjanje šminke na licu. Onda je dobro isprati kožu hladnom vodom, koja će poboljšati cirkulaciju i učvrstiti kožu. Setimo se i pravilnog toniranja za tip kože.

2. Pravilna primena kozmetike

Krema se najbolje nanosi u obliku masaže, koja se uvek mora odvijati od dekoltea do brade. Ovo će biti suprotan smer od gravitacije. Poboljšava cirkulaciju krvi u kapilarama i sprečava starenje kože. Kozmetiku treba masirati desnom rukom na levoj strani i obrnuto. Kada tretirate kožu, ne zaboravite na područja ispod pazuha i vrata.

3. Domaći načini za čvrstu kožu dekoltea

Za brzo poboljšanje izgleda vrata i dekoltea mogu pomoći hladne obloge. To možete uraditi na primer sa zamrznutom kockom leda – potrebno je masirati kožu na vratu i dekolteu laganim kružnim pokretima prema bradi oko 3 minuta. Nakon ove masaže koža će postati elastičnija.

4. Piling jednom nedeljno

Piling dekoltea i vrata treba da se vrši jednom nedeljno. Za to je najbolje koristiti fini piling. Stručnjaci naglašavaju da je u slučaju kože sa tendencijom pucanja kapilara bolje koristiti enzimski piling. Ne sadrži abrazivne čestice i ne izaziva mehaničku iritaciju kože. Posle tretmana pilinga stimuliše se proces obnavljanja ćelija, koža je svetlija i glatka, a preparati koji se koriste – kreme ili maske za lice – bolje se apsorbuju.

5. Obratite pažnju na sunce

Lice, ruke i dekolte su najviše izloženi suncu. Lice je prekriveno šeširom, naočarima, kosom, ruke su u stalnom pokretu, ali je dekolte izložen stalno. Bez zaštite od sunca, koža će se brzo osušiti i pojaviti se bore. Vredno je pokriti dekolte u leto, u vreme najvećeg izlaganja suncu i ne zaboraviti na kozmetiku sa UVA i UVB filterima. Nemarnost u ovoj oblasti može dodatno dovesti do opekotina, promena boje, pega ili drugih fleka.

Kada vršimo tretman lica ili masažu lica u profesionalnom salonu lepote, treba takođe primeniti tretman za vrat i dekolte. Sve ove oblasti zahtevaju čišćenje, hidrataciju, učvršćivanje, regeneraciju ili poboljšanje fleksibilnosti. Vredi se toga setiti tokom dnevne nege.

Izvor: Ženski magazin
Foto: freestock

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter