Izvor:
09.09.2019 u 19:48
0

SAVET ZA SVE DEVOJKE: Kako da lokne na ravnoj kosi opstanu tokom celog dana? (FOTO)

Iako je ravna i uredno ispeglana kosa jedna od naših najdražih frizura, ponekad jednostavno poželimo nešto novo i čeznemo za bujnim i raskošnim loknama. S obzirom da znamo razne načine, stilizovanje lokni više ne predstavlja nikakvu poteškoću, ali zadržati lokne na ravnoj kosi, može biti problem.

Ako imate ravnu, svilenkastu kosu, kreiranje i održavanje lokni i nije najjednostavniji zadatak. Osnovni razlozi za to svakako su težina kose i gravitacija, koje u kombinaciji vuku kosu na dole, što dovodi do ispravljanja uvijenih lokni. Pa ipak, postoji nekoliko hair trikova, koji će vam pomoći da vam lokne što duže ostanu na kosi, tokom dana.

Tek oprana kosa posebno je neposlušna i teška za stilizaciju i zato je veoma važno da lokne uvijate dan nakon pranja, kako bi kosa bila jednostavnija za baratanje i dobila određenu strukturu. Ako kosu morate da stilizujete neposredno posle pranja, upotrebite suvi šampon na temenu, kako biste svojoj kosi dali neophodnu strukturu i volumen.

Kada ste postigli odgovarajuću teksturu kose, vreme je za beauty proizvode, od kojih su najvažniji pena i lak za kosu. Penu nanesite na još mokru kosu, kako bi ona postala jednostavnija za uvijanje raskošnih lokni.

Ako imate potpuno ravnu kosu, izbegavajte da lokne navijate peglom za kosu, jer će u tom slučaju, čak i uz navedene savete, vaše lokne vrlo brzo splasnuti. Rezultati će biti neuporedivo bolji sa figarom i drugim aparatima posebno namenjenim za stilizovanje kose.

Kada kosu uvijate figarom, sjajan trik je da svaku oko figara uvijenu loknu podignete do temena i učvrstite ukosnicom, ponovite postupak sa celom kosom i tek kada uvijete i poslednju loknu raspustite kosu, prođite prstima kroz nju i rezultat će biti neverovatan. Naravno, kako bi svaka lokna ostala na svom mestu, kosu dobro fiksirajte lakom.

Izvor:nadlanu.com
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter