Izvor:
10.09.2019 u 20:54
0

KORISNI SAVETI: Dne šminka za letnje dane! (FOTO)

Leto je, temperature se penju i do 40 stepeni C, lice se znoji i teško da šminka može da ostane u savršenom stanju kao tokom ostalih godišnjih doba.

Najbolja varijanta jeste da se uopšte ne šminkate, ali znamo da to u nekim prilikama jerdnostavno nije moguće. Svoju rutinu u šminkanju morate menjati i prilagoditi ovakvim vremenskim uslovima, kako biste uvek izgledale uredno i sveže. Pogledajte nekoliko saveta koji će vam pomoći da izbegnete neprijatnosti kada je u pitanju letnje šminkanje.

1. Ako ćete ceo dan provesti na suncu, šminkajte se na dnevnoj svetlosti, nikako u kupatilu. Na suncu će se svaka greška izaći na videlo, zato je bolje da odmah vidite konačni rezultat.

2. Hidrirajte lice na pravi način. Izbegavajte preparate na bazi ulja, a odlučujte se za one sa zaštitnim faktorom.

3. Na zaboravite prajmer za lice. On će omogućiti da šminka bude postojana. Tako ćete izbeći letnje topljenje.

4. U suštini, leti bi bilo dobro da izbegavate nanošenje tečnog pudera. Ali, ako ipak ne možete bez njega, kao i sa kremom, odlučite se za neki koji nije na bazi ulja. Najbolje će biti BB kreme ili pomešajte hidrantnu kremu za lice i puder i tu mešavinu nanesite na lice.

5. Puder u kamenu – manje je više! Nanesite samo malu količinu na T zonu i to je to.

6. Bronzer je nezaobilazan kada je upitanju letnje šminkanje. Delovaće kao da ste prirodno pocrnele. Nanesite ga na mesta koja bi inače bila izložena suncu. Ali, ne preterujte. Poenta je da postignete prirodan izgled. Možete ga naneti i na pregib oka umesto senke.

7. Na usne stavite karmin, pa balzam za usne. Izbegavajte sjaj ukoliko ste napolju na vetrovitom. Ne želite kosu zalepljenu za usne.

8. Izbegavajte ajlajner u topllim letnjim danima. Gotovo je sigurno da će završiti svuda oko vaših očiju osim tamo gde treba da bude. Umesto njega, uvijte trepavice, jer tako neće dodirivati vašu kožu, pa nanesite tanak sloj maskare. Najbolje će biti braon ili vodootporne crne. Umesto ajlajnera nanesite braon senku. A u krajenjm slučaju, preskočite sve ovo i stavite naočare za sunce!

I to je to! Nekoliko trikova kojima ćete izbeći neprijatnosti kada je u pitanju letnje šminkanje.

Izvor:opusteno.rs
Foto:Instagram/ @ximenaherrera7

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter