Izvor:
11.09.2019 u 18:55
0

ŽELITE DA VAM KOSA BUDE SJAJNA I BUJNA? Oporavite kosu samo jednim tretmanom! (FOTO)

Želite da vam kosa bude svilenkasta, sjajna i bujna?
Ne morate da kupujete skupe preparate, zato što i sami možete da napravite hranljivu masku ili pakovanje od namirnica iz vaše kuhinje. Njihova prednost je u tome što ne sadrže nikakve hemikalije, a pružaju kosi preko potrebnu hidrataciju, dubinsku regeneraciju i sjaj.
MASKE ZA KOSU

Maslinovo ulje – Pet kašika maslinovog ulja pomešajte sa dva jajeta. Dobro utrljajte u kosu. Umotajte kosu plastičnom folijom ili kapom za tuširanje. Posle 15 minuta operite kosu na uobičajen način.

Med – Tri kašike maslinovog ulja pomešajte da dve kašike meda. Dobro utrljajte u kosu i umotajte plastičnom folijom ili kapom za tuširanje. Posle 15 minuta operite kosu šamponom i dobro isperite.

Sojino brašno – Pomešajte žumance, kašiku limunovog soka i kašiku sojinog brašna u šoljici jogurta i nanesite na kosu. Posle četiri sata, operite kosu šamponom i dobro isperite.

Banana – U blenderu izmiksajte bananu sa jajetom, tri kašičice meda, tri kašičice mleka i pet kašičica maslinovog ulja. Umasirajte u kosu i posle pola sata operite kosu na uobičajen način.

Egzotična maska – Ako su vam vlasi suve, krte i lomljive, nanesite kokosovo ulje na vlažnu kosu, pre svega, na vrhove. Posle 15 minuta isperite, ali nemojte da nanosite regenerator. Ovo tropsko ulje pomaže i u borbi protiv peruti: uveče ga utrljajte u kosu, stavite kapu za tuširanje i ujutru operite kosu šamponom.

PAKOVANJA ZA KOSU

Čak iako mislite da je vaša kosa zdrava i da joj uopšte ne treba pakovanje za regeneraciju, s dolaskom nove sezone, bilo bi dobro da bar jednom nedeljno nanesete masku. Ovaj mali ritual nege vratiće kosi izgubljenu vlagu koja joj je preko potrebna.

Papaja – Uklonite kožu i semenke zrele papaje i usitnite u blenderu. Dodajte pola šoljice jogurta i dobro utrljajte. Posle pola sata operite kosu šamponom.

Pakovanje za "rascvetale" krajeve – Pomešajte žumance, dve kašike maslinovog ulja i kašičicu meda, dok ne dobijete glatku smesu pa je dobro umasirajte u kosu. Stavite na glavu kapu za tuširanje. Posle pola sata, operite kosu na uobičajen način.

Vitamini – Avokado je bogat esencijalnim masnim kiselinama i vitaminima A, C, D i E zbog čega je idealan za suvu i oštećenu kosu. Zreo avokado oljuštite i izgnječite viljuškom, dodajte kašiku đumbira u prahu, kašičicu susamovog ulja i dve kašike maslinoovog ulja. Masku nanesite na mokru kosu i umasirajte je od temena do vrhova. Zagrejte glavu fenom i stavite kapu za tuširanje. Posle 15 minuta, kosu operite na uobičajen način.

Izvor:kurir/stil.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter