BOJE IGRAJU VAŽNU ULOGU: Evo koje treba NOSITI kad TRAŽITE unapređenje ili POVIŠICU!

Spremate se za razgovor sa šefom da biste tražili unapređenje ili povišicu? Osim govora i argumenata, kao i rezultata vašeg rada, verovatno ćete pripremiti i odgovarajuću odeću za tu priliku. Ipak, mnogi pritom zaboravljaju na važnost psihologije boja.

Istraživanja su pokazala da osobe koje nose ružičastu boju većina posmatra kao miroljubive, a ova boja ima uticaj i na smanjenje agresije, pa su određeni zatvori uveli upravo nju u te ustanove da bi smanjili neprijateljsko ponašanje među zatvorenicima. Takođe, prehrambena industrija često koristi snagu žute i crvene, jer je dokazano da one podstiču apetit i osećaj gladi. Uticaj boja odnosi se na sva životna polja, pa tako čak i na povećanje mogućnosti da dobijete uanpređenje ili povišicu.

Zato, kada se odlučite na ovaj korak, pobrinite se da na sebi imate crvene ili plave odevne komade.

Crvena

Ova boja ostavlja utisak snažne, samopouzdane, snažne i tople osobe, a osim toga šalje i poruku da ste strastveni u svom poslu. Ona je i poprilično agresivna, pa vodite računa o tome da vaš nastup bude optimističan, da ne biste ostavili utisak da "napadate" osobu nasuprot vas.

Plava

Ako ste naporno radili, uvereni ste da zaslužujete povišicu, učinili ste sve što ste mogli da biste se pripremili za razgovor, ali ste i dalje nesigurni u svoj nastup, možda bi umesto crvene trebalo da izaberete plavu boju. Ona će vam pomoći da stvorite opuštajuću i prijateljsku atmosferu, pa ćete se i sami osećati smirenije.

 

Izvor: Index.hr
Foto: Instagram/vikyandthekid

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnja kafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
21:00  Srbija na dlanu  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro