Izvor:
27.03.2017 u 14:48
0

FRIZURA IZ OSAMDESETIH VRATILA SE NA VELIKA VRATA: Evo koja frizura je potpuni hit ovog proleća!

Omiljena frizura naših mama i baka iz osamdesetih godina vratila se na “velika vrata”!

“Što više volumena, što sitnije lokne, loknaste šiške i mnogo laka za kosu – tako su izgledale frizure nekada i sada se vraćaju u modu”, kaže frizer George Papanikolas iz Los Anđelesa.

Naravno, George priča o mini valu!

Kada pomislite na minival, u vašoj glavi se verovatno stvara slika sitnih definisanih kovrdža kakve su bile veoma popularne među ženama osamdesetih godina prošlog veka. Međutim, minival je kao tehnika trajnog friziranja, prošao kroz čitav niz promena.

Za razliku od hemijskih kiselina koji su korišćene osamdesetih godina za trajnu ondulaciju kose, koji su u velikoj meri negativno uticali na kvalitet dlake, voćne kiseline koje se danas koriste za minival gotovo da ne oštećuju kosu. Ovi preparati ne sadrže amonijak, a sastoje se od minerala i vitamina, koji pomažu da se očuva tekstura dlake. Takođe, u današnje vreme, žene preferiraju krupne lokne i bogate talase, dok su osamdesetih godina u modi bile sitne kovrdže u afro stilu.

Ako imate tanku kosu ili kosu slabog volumena, vi ste idealan “kandidat” za ovaj tretman – vaša kosa nakon minivala može izgledati i do tri puta gušće. Prednost minivala je i to što zahvaljujući ovom tretmanu dobijate frizuru koja je laka za održavanje, budući da joj nije potrebno svakodnevno feniranje i stilizovanje. Dovoljno je da je nakon pranja osušite i oblikujete rukama. Takođe, ako imate masnu kosu, možete imati koristi od trajne ondulacije, budući da je prekomerno lučenje sebuma karakteristično za slabu i ravnu kosu, što minival vrlo efikasno neutrališe.

Iako minival nije najzdraviji tretman za vašu kosu, svakako ćete joj učiniti uslugu ako se odlučite za trajnu ondulaciju umesto za svakodnevnu upotrebu figara, pegle i drugih aparata za stilizovanje kose. Tokom ovog tretmana, koriste se različite vrste viklera, zavisno od tipa i veličina lokni i spirala koje želite. Takođe, ukoliko imate prirodno ravnu i tešku kosu, za postupak trajne ondulacije biće potrebna upotreba nešto jačih kiselina kako bi se sprečilo prevremeno ispavljanje kose.

Trajnost minivala pre svega zavisi od kvaliteta vaše kose, kao i od njene fleksibilnosti i izdržljivosti. Što je kosa kvalitetnija – to će minival duže trajati. Takođe, kako biste osigurali trajnost vaših lokni, neophodno je da svoju kosu negujete kvalitetnim preparatima, pre svega regeneratorima i maskama. Uz adekvatnu negu, efekti minivala mogu biti vidljivi i do 6 meseci.

lovesensa.rs
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter