Izvor:
07.04.2017 u 08:52
0

20 minuta dnevno do sjajne kose: PREPORUČUJEMO VAM OVA ČETIRI TRETMANA!

Ova četiri tretmana za kosu će je učiniti sjajnom i zdravijom posle samo jednog korišćenja…

Predstavljamo vam recepte za jednostavne maske koje će povratiti lep izgled i sjaj vašoj kosi. Za pripremu svake maske vam je potrebno samo nekoliko minuta, a njihovi sastojci nisu uopšte skupi i verovatno ih već imate u svojoj kuhinji.

1. Maska sa avokadom za negu kose

Ovo egzotično voće ne samo da je dobro predjelo u meksičkim obrocima, već ima i pozitivan efekat na kosu.

Sastojci:

– 1 očišćeni avokado
– 1 mala kašika maslinovog ulja
. 1 mala kašika meda
– 1 jaje

Priprema:

Pomešajte sve sastojke u jednoj činiji i mešajte ih dok ne dobijete homogenu smesu. Nanesite masku celom dužinom kose – od korena do krajeva. Držite je oko 20 minuta, a zatim isperite sa toplom vodom.

2. Maska sa aloja verom za nežnu kosu

Aloja vera je poznata po mnogobrojnim beneficijama koje pruža. Kad je u pitanju kosa, aloja joj daje sjaj i stimuliše njen rast.

Sastojci:

– 1 list aloja vere
– 1 mala kašika bademovog ulja

Priprema:

Presecite list aloja vere na pola i iseckajte ga na sitne komade. Pomešajte ih sa bademovim uljem i nanesite dobijenu smesu na kosu. Preko stavite kapu od polietilena i sačekajte 20 minuta. Operite kosu toplom vodom.

3. Maska od banane protiv peruti

Banana je jedno od najnutritivnijih voća i može vam pomoći da uklonite perut. Trebaće vam:

– 1 velika sveža banana
– 1 mala kašika meda

Priprema:

Pomešajte sastojke dok ne dobijete smesu nalik na pire krompir. Zatim je stavite na kosu i sačekajte oko 20 minuta da je kosa upije. Operite kosu toplom vodom.

4. Maska sa aspirinom za sjaj i brži rast

Možda će vam zvučati čudno, ali aspirin ima efekat i u beauty rutini. Zahvaljujući salicilnoj kiselini, ovaj lek ima odličan uticaj na kosu.

Sastojci:

– 3-4 tablete aspirina ( u zavisnoti od dužine kose)

Priprema:

Priprema je jednostavna: zdrobite dve tablete i pomešajte ih sa šamponom koji inače koristite. Smesu stavite na skalp, dobro je umasirajte i sačekajte nekoliko minuta. Isperite smesu sa toplom vodom, a preostali aspirin pomešajte sa toplom vodom i stavite ga opet na skalp. Sačekjte 10 minuta, pa isperite detaljno kosu.

Za najbolje rezultate preporučujemo da jednu od ovih maski koristite jednom nedeljno, kako bi vam kosa izgledala glatko, sjajno i zdravo.

Izvor: zenskimagazin.rs
Foto: Instagram/thefoxandthehair

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter