Izvor:
15.04.2017 u 21:38
0

HTELA JE VEŠTAČKE TREPAVICE A DOBILA TEŠKU UPALU: Ovo je njeno iskustvo!

Poseta kozmetičkom salonu može biti opasna ako higijena nije na odgovarajućem nivou!

Takvo iskustvo imala je Kejti Hal (21) iz Rignvuda u Viktoriji koja je početkom marta poželela da se ulepša veštačkim trepavicama.

Međutim, dan kasnije primetila je mali osip na licu, a samo tri sata kasnije osećaj je bio kao da joj koža gori! Sutradan je čitavo lice bilo osuto sitnim, belim aknicama a lekar je konstatovao infekciju stafilokokom.

Situacija je bila toliko alarmantna da je Kejti morala da otkaže planirano putovanje, a stručnjaci upozoravaju da su kozmetičke intervencije u salonima bez nadzora i inspekcije, gde se usluge obično nude ispod cene rizičan potez.

Infekcija stafilokokom je relativno laka, kažu lekari ali isto tako je laka i prevencija. Ona se postiže čistoćom i sterilizacijom svih instrumenata, a naročito onih koje kozmetičar koristi da probije površinski sloj kože.

Izvor: lepaisrecna.rs
Foto: Twitter/LepotaiZdravlje

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter