Izvor:
04.05.2017 u 02:31
0

NAJLEPŠE ŽENE HOLIVUDA ZNAJU ZA SKRIVENU NAMENU MEDA: Pogledajte o čemu se radi!

Koža koja blista je znak zdravlja i lepote. Da bismo postigle taj zdravi sjaj kratkoročno i brzo, koristimo makeup ali za dugoročni rezultat potrebna je nega.

Zahvalimo pčelama jer med se koristi od davnina kao proizvod za lepotu.
Svi znamo koliko je med zdrav i neophodan u ishrani i ako ga uključimo u ishranu rešićemo mnoge zdravstvene probleme a koža će nam biti hidrirana, meka i blistava.

Med nam pomaže da naša koža ima zdrav sjaj na više načina:

-hidrira kožu i čini je mekšom
-deluje anti-bakterijski i samim tin je vaš saveznik u borbi protiv akni
-čisti i hrani kožu tako što čisti pore da bi uklonio viđak masnoće, često se koristi u kombinaciji sa cimetom ili turmerikom.
-med sa limunovim sokom posvetljuje vašu kožu
-med i mleko pre spavanja podmlađuju vašu kožu
-napitak za zdrav i blistav ten možete napraviti od vode kojoj ste dodali malo limuna i meda.

Važno je znati da med u prevelikim količinama može biti štetan pa ga treba koristiti umereno u ishrani. Optimalno je da se opredelite za organski med.Kupujte med iz krajeva koji su manje zagađeni i birajte različite vrste meda iz krajeva sa manje zagađenja

Još je Kleopatra koristila kupku u koju je dodavala magareće mleko, med i bademovo ulje ali ne paničite ako vam je ponestalo magaraca u domaćinstvu:može i kravlje mleko, dodajte tri šolje mleka, pola šolje meda i pet kašika bademovog ili maslinovog ulja.

Kleopatra je takođe pravila antiseptičku hranjivu masku od jednog žumanca, jedne kašike bademovog ulja i jedne kašičice meda. Ako niste alergični na neki od ovih sastojaka držite ovu masku na licu 10-15 minuta. Veoma je hranjiva i osvežavajuća!

Džulija Roberts koristi masku od meda protiv suve kože.Napravite masku od jedne kašičice meda, kedne kašičice kokosovog ulja i četvrtine zrelog avokada, držite je 15 minuta, isperite hladnom vodom i rezultat je neverovatna svilenkasta mekoća kože!

Džesika Biel svoju omiljenu masku pravi od zrelog avokada, dve kašičice vruće vode i jedne kašičice meda.Držite masku 15 , operite sa toplom vodom a zatim sa hladnom da zatvorite pore.

En Hatavej koristi masku protiv suve kože od mešavine jedne zrele banane, jedne kašičice meda i jedne kašičice limunovog soka ili malo vode. Oprati nakon dvadeset minuta i rezultat će biti glatka i hidrirana koža.

GLOSSY.RS
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter