Izvor:
05.05.2017 u 02:54
0

Oprez: OVO SU STVARI KOJE ODMAH MORATE IZBACITI IZ ORMANA!

Zavirite u svoj orman i budite iskrene prema sebi i recite da li imate stvari koje niste nosile više od 5 godina? Da li imate stvari koje bi bile idealne da se poklone u humanitarne svrhe? Sigurni smo da bi odgovor na oba pitanja bio DA i zato vam pomažemo da napravite red u garderoberu, a samim tim i stilu!

U nastavku pročitajte kojih se 7 stvari morate rešiti odmah nakon čitanja teksta!

Ista majica u 4 različite boje

Da, znamo taj osećaj kada pronađete tu jednu majicu koja vam savršeno stoji pa morate da je kupite u 7 različitih boja. Ali zaista vam ne treba toliko različitih opcija jednog istog komada odeće! Ako ste u ovakvoj situaciji, izbacite te duplikate, poređajte ih jedne pored drugih i ubrzo ćete shvatiti da konstantno nosite samo jedan! Toliko je drugih mogućnosti odevnih kombinacija, zašto bi se onda ograničile na jednu haljinu A kroja 5 dana u sedmici.

Premala ili prevelika odeća

Svima nam je žao da bacimo taj skupi džemper nakon što se jednog dana slučajno smanjio u mašini za sušenje. Ono što moramo da shvatimo jeste da u ormanu želimo da imamo stvari koje trenutno možemo da nosimo, tako da ukoliko ne možete vratiti vreme da opet imate 13 godina ili mogućnost da sprečite fijasko sa mašinom za sušenje veša, vreme je da taj džemper napusti vas garderober. Isto važi i za haljinu koju ste kupile dva broja veću zbog toga što vam se svideo njen print. Znam da je jako teško da se odreknete stvari koje su vam prirasle srcu ili za koje ste potrošile ogromnu svotu novca, ali važno je da budete realne i da se držite toga da je kvalitet bitniji od kvantiteta. Pogledajte dobro te komade odeće i zapitajte se šta je to toliko vredno da uh zadržite? Da li se mogu prepraviti? Da li možete da ih preprodate na internetu?

Naravno da ne mislimo na seksi čipkani grudnjak koji nosite samo u posebnim prilikama. Govorimo o iznošenom pamučnom grudnjaku koji ste kupile na rasprodaji pre dve godine i koji se jedva drži u jednom komadu. Većina žena misli da je sasvim u redu što u ormanu i dalje drži grudnjake iz 2009, ali zaista nije, morate ih se rešiti. Imajte naviku da osvežite svoj donji veš povremeno, a stare grudnjake menjajte barem jednom godišnje. Takođe, da li ste znale da možete drastično da produžite vreme trajanja grudnjaka ako ga pravilno održavate?

Evo par saveta:

#Ne savijajte svoje grudnjake da bi uštedele prostor jer to može da deformiše korpe tokom vremena.

#Uvek ih perite u toploj vodi,a ispirajte u hladnoj. Postoji mogućnost da topla voda iskrivi vaš grudnjak.

#NIKAD ne stavljajte grudnjake u mašinu za sušenje veša. Uvek ih ostavite da se prirodno osuše.

#Kupujte grudnjake koje možete zakopčati i na poslednjem redu. Vremenom se grudnjaci istežu i polako ćete zatezati grudnjak da bi vam stajao isto kao kada ste ga prvo kupili.

cosmopolitan.rs
Foto: Facebook

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter