Izvor:
09.05.2017 u 13:59
0

NIJE SE UMIVALA 7 DANA: Lice joj se preporodilo!

Kada imate ten koji nije idealan, postoji mnogo saveta kako da koža lica postane čista i sjajna, a vi da izgledate sveže.

Ovaj savet sigurno niste čuli do sada: “Ne radite ništa”.

Kako tvrdi Adina Grigor, autorka knjige “Skin klins”, nova istraživanja su pokazala da treba smanjiti upotrebu kozmetičkih preparata i vode.

Kožu bi trebalo ostaviti”prljavom”, jer sredstva za čišćenje skidaju onaj procenat masnoće koji treba da ostane na koži i štiti je.

To ne važi za sve tvrde dermatolozi. Kožu bi trebao čistiti jednom dnevno blagim sredstvima za čišćenje, po mogućstvu noću. Ukoliko ne biste čistili lice ,došlo bi do nagomilavanja masnoće i prljavštine, što bi dovelo do pojave akni, proširenih pora i upala.

Adina Grigore je odlučila da ne radi ništa sa kožom lica nedelju dana i podelila je svoje iskustvo sa drugima.

“Prvo što sam odlučila tog jutra je da koristim laganu šminku kako bi mogla da eliminišem preparate za čišćenje. Zadržala sam samo tonik o ružine vodice posle koga bi mi na koži ostalo malo masnoće, ništa strašno.

Uveče sam maskaru skinula tonikom od ružine vodice i tuferom i osetila sam da mi je ostatak kože mastan. Osećala sam da mi je koža prljava, to me je ozbiljno zabrinulo.

Pomislila sam da ću se ujutru probuditi sa ogromnom aknom na licu. Sutradan sam se pogledala u ogledalo, i osetila olakšanje. moje lice je izgledalo dobro, kao i obično.

Moj ten je postajao sve blistaviji kako je nedelja odmicala, čak iako sam često imala utisak da odlazim u krevet sa prljavim licem.

Dobra strana svega je da više ne gubim vreme na čišćenje lica sa tako puno preparata. ne kažem da ću sve proizvode izbaciti, ali veliki deo hoću. Za mene je manje postalo više, na kraju krajeva”.

Izvor: Telegraf

Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter