Izvor:
10.05.2017 u 21:50
0

STRUČNJACI UPOZORAVAJU: Ako masku za lice držite duže od propisanog vremena uništićete kožu!

Uzimanje dosta tečnosti, lagana hrana i dobar san učiniće da vaše lice blista. Preporčuju se i stavljanje maski, krema, pakovanja i ostalih kozmetičkih preparata koji služe za čišćenje, negu i ulepšavanje kože.

Izjava bivše mis Danske i vrhunskog top model Helene Kristensen izazvala je buru među dermatolozima. Ona je za “Hello” otkrila u čemu je tajna njenog mladalačkog izgleda, iako će u decembru napuniti 49 godina.

“Obožavam maske. Nosim ih po ceo dan, menjam ih i tako hidriram kožu, dok radim od kuće ili sam na putu u avionu”, rekla je Helena.

Međutim, stručnjaci upozoravaju da ako predugo držite masku, rizikujete da vam se koža isuši, izgubi potreban ulja i zapuši kožu sa prekomernim sastojicima. One su napravljene da budu na vašem licu odeđeno vreme i da se isperu nakon toga. Ako masku držite duže od propisanog vremena, nećete pojačati efekt, već ćete samo naneti sebi štetu.

Preporučeni termin od pet do 20 minuta dati su s razlogom kako bi maska imala željene efekte

Koliko često treba stavljati maske?

Maske ne bi trebalo stavljati svaki dan, jer potrebno je dati kožu priliku da se oporavi i izleči. Najbolje je ih upotrebljavati jednom do dva puta nedeljno ukoliko su deo rutinske nege kože.

Mogu se primenjivati i češće ukoliko su deo određene kure za revitalizaciju ili rehabilitaciju kože.Piling maske ne treba primenjivati češće od jednom nedeljno, sem ako koža nije izuzetno masna, a ni tada ne bi trebalo češće od dva puta nedeljno.

telegraf.rs
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter