Izvor:
13.05.2017 u 21:30
0

SARAJKA OTKRILA STARI TURSKI RECEPT: Evo kako sam uklonila bore sa lica! (foto)

Prirodna nega je nešto najbolje što možete svome telu i licu da priuštite.

Mnoge žene se već nakon što pređu 40-u suočavaju sa prvom pojavom bora. Kod nekih su manje, kod nekih više izražene, ali jedno je svakoj dami zajedničko – svaka želi da ih se reši.

Zbog toga je jedna žena iz Sarajeva odlučila da sa svima podeli stari turski recept za uklanjaje bora oko očiju, koji je njoj pomogao da postigne neverovatan rezultat!

– Imam 48 godina i vremenom su bore na mom licu postajale sve izraženije. Počela sam da primećujem da kada stavim puder izgledam još gore, jer upadne u bore i delujem kao porcelanska lutka. Taj problem mi je jako smetao i činilo mi se da nikada više neću biti lepa.

Znam da moramo da starimo, ali teško sam se mirila sa tim da ću za koju godinu biti sva zbrčkana. Nisam imala novca za skupe tretmane, niti bih ikada učinila bilo kakvu estetsku korekciju, ali sam bila jako nezadovoljna svojim izgledom, sve dok jednog dana nisam upoznalu Turkinju Fatmu iz Eskišehira.

Starija je od mene, a lice joj je bilo skroz glatko i čisto. Prelep ten me je oduševio. Dala sam joj kompliment i upitala je šta koristi za negu lica, a ona mi je otkrila da lice neguje samo vodom i čistim arganovim uljem. Posavetovala me je da i ja pokušam isto i da ću nakon 15 dana videti značajnu razliku.

Po njenoj preporuci, našla sam čisto arganovo ulje, moram napomenuti da po Sarajevu ima raznih vrsta ovog ulja, ali su to najčešće neke mešavine. Ja sam našla čisto arganovo ulje po ceni od 34 KM (oko 2000 dinara), količina 30 ml.

Ujutro i uveče sam nakon umivanja nanosila ulje i nakon samo 7 dana sam osetila da mi je lice kao svila, a kako reče Fatma, nakon 15 dana sam uočila da bore nestaju. Zapamtite, važno je da ulje bude čisto, sa mešavinom nećete postići dobar efekat.

Od susreta sa Fatmom je prošlo 4 meseca, moje lice izgleda prelepo i moram da priznam da sam jako zadovoljna. One dublje bore nisu u potpunosti nestale, ali više nisu duboko urezane i vidim da se polako smanjuju. Sada svako jutro i veče s radošću perem svoje lice, srećna sam jer sam konačno našla prirodni preparat koji mi je pomogao, a kom je cena prihvatljiva.

Preporučujem i vama da probate ovaj recept, sada vam ja, kao meni Fatma, garantujem dobre rezultate!", napisala je žena.

Prednosti aganovog ulja

Podloga za sjajnu i zdravu kožu lica

Arganovo ulje može vam poslužiti kao hranjiva podloga za šminku ili uobičajenu kremu za negu lica i tela. Ne masti kožu, a prirodno je hidrira pa je pogodno i za one koji imaju mešovitu i kožu sklonu nepravilnostima. Za prirodnu podlogu i njegu napravite vlastiti losion: prelijte vrećicu zelenog čaja s 2 dcl vruće vode i ostavite 7-10 minuta.

Uklonite vrećicu i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Dodajte 1 kap eteričnog ulja po želji (narandža, limun ili čajevac) i 2-4 kapi arganovog ulja te prelijte u teglu. Koristite ujutro i navečer, nakon čišćenja lica.

Noćna hidratacija

Prednost ovog ulja je što se brzo upija i ne ostavlja masne tragove pa vam može poslužiti i za noćnu hidrataciju lica. Kap arganovog ulja nanesite na dlanove, blago ih zagrijte i tapkajući nanesite na područje nosa i oko očiju, čelo i ostatak lica, a zatim i vrat. Budući da je bogato vitaminima A i E, može vam poslužiti i kao prirodna pomoć za ublažavanje bora i negu osetljivih područja lica.

Nežan i hranljiv piling

Mrtve ćelije kože možete s lica i tela ukloniti uz pomoć arganovog ulja, u kombinaciji sa smeđim šećerom. Ovaj nežan i hranjiv piling osiguraće vam zdravu i sjajnu kožu, nahraniti je, podariti joj sjaj i privlačan izgled, a pritom ukloniti nečistoće i osećaj zatezanja. Možete je koristiti i za jako suvu i oštećenu kožu laktova i peta. Pomešajte 1 supenu kašiku smeđeg šećera s 3 kapi arganovog ulja, kružnim pokretima nanesite na lice (ili drugi deo tela) i istim pokretima blago masirajte to područje 2-4 minute. Isperite s mlakom vodom i osušite peškirom.

Nega za celo telo

Hrani, neguje, osvežava, čisti kožu, osigurava joj sjaj, negu i zdravlje – mnogo je razloga zbog kojih bi arganovo ulje moglo postati vaš novi omiljeni losion za telo. Napravite ga tako da 2 kapi arganovog ulja dodate u vaše omiljeno bazno ulje (bademovo, kokosovo, jojobino) i tu mešavinu nanesite na telo.

Regenerator za kosu koji se ne ispire

Lakše raščešljavanje, nahranjena i sjajna kosa te manje ispucalih vrhova rezultat su korištenja arganovog ulja kao prirodnog regeneratora za kosu. Zaštitiće je od vetra, sunca, morske soli kao i od oštećenja koja mogu nastati čestom upotrebom fena za kosu i drugim uređajima za tretman kose. Može vam poslužiti i kada želite dodatni sjaj u kosi, ali i kada morate na brzinu ukrotiti divlje kovrdže. Arganovo ulje možete naneti na suvu ili mokru kosu, ali nemojte ga ispirati. Zavisno od dužine i gustoći kose, iskoristite 1-3 kapi ulja koje ćete lagano umasirati, od vrhova do temena.

Zaštita od starenja i bora

Zaštita kože od starenja i bora još je jedna funkcija arganovog ulja, bogatog antioksidansima i karotenima. Podstiče elastičnost kože, dubinski je hrani i neguje te pomaže u ublažavanju posledica koje na koži nastaju usled izlaganja UV zrakama, preteranom suncu i vetru. Arganovo ulje može podstaći regeneraciju kože, ublažiti vidljive sunčane pege i smanjiti upalne procese na koži te zaštititi kožu od štetnih uticaja iz okoline.

Stil
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter