Izvor:
24.05.2017 u 00:14
0

ZA SAVRŠEN BRONZANI TEN: Napravite prirodan i zdrav balzam od šargarepe za brže tamnjenje kože!

Balzam i ulje od šargarepe brzo su postali letni hit zbog svog delovanja na ubrzano tamnjenje kože. Glavni aktivni sastojak ovakvih balzama je ulje ili ekstrakt semenki/korena šargarepe koja je bogata beta karotenom i ubrzava tamnjenje kože.

Osim tamnjenja, balzam od šargarepe ima jaka antioksidacijska svojstva i dubinski neguje kožu.

Ukoliko želite da brže potamnite tokom izlaganja kože suncu i odlučite se za balzam od šargarepe, preporučujemo korištenje balzama s prirodnim sastojcima jer tako nećete kožu opterećivati nepotrebnim i štetnim hemikalijama.

Osim balzama, postoje mnoga ulja za ubrzano tamnjenje koja se sastavom često ne razlikuju toliko od balzama, osim što su u tečnom stanju i mogu se raspršiti pomoću pumpice.

Balzam od šargarepe bogat je karotenoidima iz šargarepe i oraha koji se najčešće koriste u prirodnim proizvodima za ubrzano tamnjenje kože.

Karotenoidi takođe imaju jaka antioksidacijska svojstva te će sprečiti oštećenje kože tokom izlaganja suncu, a svoj balzam ili ulje možete nanositi na kožu i nakon sunčanja kako biste je nahranili i sprečili isušivanje.

Recept:

– 50 g baznog ulja šargarepe (macerat korena mrkve)

– 40 g ulja oraha (ili neko drugo biljno ulje poput makadamije, nevena i sl.)

– 10 g pčelinjeg voska (žuti, prirodni)

– 1-2 čajne kašike organskog kakao praha za boju

– 10 kapi eteričnog ulja za miris (izborno)

Balzam će nakon izrade biti podložan oksidaciji i gubljenju kvaliteta te je najbolje pohraniti ga u posudu od tamnog stakla, plastike ili aluminija.

Izvor: Kurir
Foto: zenskimagazin.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter