Izvor:
08.06.2017 u 20:33
0

POSTANITE PLAVUŠA NA PRIRODAN NAČIN: 5 načina kako da posvetlite kosu pre leta bez „blajhanja“!

Plava kosa pristaje svima bez obzira na prirodnu boju i pre nego što se odlučite da posvetlite kosu ovog leta, dobro razmislite o faktorima koji utiču na konačan rezultat, kao što su kvalitet kose, ali i boja tena, očiju i obrva.

U nastavku pogledajte kako da najsigurnije napravite ovu stilsku promenu….

# Podton kože

Želite da proverite da li vam pristaje željena nijansa, pogledajte vene na unutrašnjoj strani zglobova. Ukoliko su zelenkaste, toplog ste podtona, dok ljubičaste i plave znače plavi podton kože.

Plave boje toplog podtona uključuju sve nijanse iz porodice zlatnih, medenih i karamel nijansi te savršeno pristaju svetlijem i maslinastom tenu, a plave boje hladnog podtona pristaju osobama izrazito svetlog tena i svetlih očiju, a uključuju nijanse iz porodice platinastih, bež i peščanih boja.

# Boja očiju

Pre nego što se odlučite da posvetlite kosu pre leta, proučite lice bez šminke i na prirodnom svetlu. Ten, boja očiju i obrve reći će koje vam nijanse pristaju.

Uopšteno nežnije boje u više nijansi pristaju uz svetlije oči, dok će bogatije plave boje najbolje izgledati uz tamne oči.

# Prednost dajte pramenovima

Razne tehnike pramenova kojima ujedno konturišete tj. naglašavate vrline ili prikrivate nedostatke. Aktualni trendovi uključuju "balayage", "flamboyage", "livedin", "sunkissed", "babylights”.

Konsultacije s frizerom nezaobilazne su kod posvetljivanja, jer struktura kose određuje na koji će se način pristupiti dobijanju željenog efekta. Pritom je jako važan i kvalitet kose. Struktura dlake i trenutno stanje kose diktiraju šta sve smete da radite i koliko će biti uspešno.

# Komercijalne vs. profesionalne boje

Priroda nije predvidela da budemo platinasto plave, pa je to kod nas malo zahtevnije nego npr., kod skandinavskih žena. Komercijalne boje posvetljuju od 2 – 4 tona i postojanost im je kraća, dok profesionalne boje posvetljuju od 6 – 7 tonova i samim tim je veća verovatnoća da budete zadovoljni.

Nakon što ste dobili željenu nijansu, kosu je potrebno negovati šamponima, regeneratorim i maskama s optičkim posvetljivačem koji će održavati boju tj. "ubiti" žutilo i očuvati njen sjaj.

Izvor: zadovoljna.hr
foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter