Izvor:
12.06.2017 u 19:18
0

NE BUDITE LENJE: Ako uveče ne skinete šminku, rizikujete ove infekcije!

Što duže i češće spavate našminkani, to više štetite svojoj koži, kaže profesor dermatologije sa klinike "Maunt Sinaj" u Njujorku, Dženet Graf.

Ukoliko vas mrzi da uveče skinete mejk ap sa lica, na taj način oštećujete svoju kožu.

"Naša koža, kao i ostatak tela, ima određeni ritam. Noć je za kožu najvažnija, jer je to vreme kada se ona obnavlja, dok šminka na koži tokom noći onemogućava taj proces i oštećuje kožu".

Doktor Graf naglašava da što češće pravite ovu grešku "lenjih devojaka", kako je ona naziva, to više štetite svojoj koži, ali negativne efekte ostavlja i to što ponekad prespavate našminkani.

Puder
Puder potencijalno može da ošteti vašu kožu, u zavisnosti od načina kako ga nosite.

"Ukoliko puder stavite ujutru i nosite ga tokom celog dana, a zatim ga uveče ne skinete, to je veoma opasno jer se sva prljavština i zagađivači sakupljeni tokom dana zadržavaju na vašoj koži".

Maskara
Neke devojke maskaru ne skidaju uveče jer tvrde da im trepavice tako lepše izgledaju ujutru, a druge jer ih ponekad mrzi da to urade.

"Čestice maskare iritiraju oči tokom noći, pa lako može doći do infekcije i eventualnog razvoja konjuktivitisa", naglašava dr Graf.

Takođe, ako ne skidate maskaru pre spavanja, znajte da će vam trepavice postati krte i lako će se lomiti, opadati i prorediti. To što znate koliko je loše spavati sa šminkom na licu, ne znači i da vas nikada neće mrzeti da to uradite. Zato, devojke, najbolje je da proizvode za skidanje šminke držite negde pored kreveta, kako bi vam bili pri ruci.

Izvor:Kurir.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter