Izvor:
14.06.2017 u 07:32
0

SPAVAJTE NA SVILI: Podmladićete kožu lica i zaštiti se od alergija!

Svi znamo da je jedna od tajni lepote spavanje, ali tu vrebaju zamke kojih nismo ni svesni, a jedna od njih je da uopšte nije svejedno na čemu spavate.

Spavanje na svili je oduvek bila povlastica bogatih, ali s vremenom su je u svetu posteljine zamenili jeftiniji i trajniji materijali, najčešće pamuk. Iako je pamuk prijatan za kožu, otkrivamo vam tajnu spavanja na svili koja blagotvorno deluje na kožu lica i kosu, a bićete i manje skloni alergijama.

Pamučna posteljina se tokom noći nabira, koža ne klizi preko nje, stvara se trenje. Osim toga pamučna posteljina izuzetno upija vlagu, čak nekoliko puta više od vlastite težine, a to oduzima vlagu našoj koži i kosi. Poznato je da noću koža brže i lakše apsorbira hranjive i hidratantne sastojke krema, ali isto tako manje je poznata činjenica da pola toga završi upijeno u pamučnu jastučnicu.

Svilena jastučnica ne stvara trenje, nema nabiranja tkanine pa stoga neće stvarati linije spavanja na vašem licu i uz to deluje kao anti-ejdžing tretman jer sadrži prirodne proteine i 18 esencijalnih amino kiselina. Takođe svila upija samo 11% vlage tako da neće dehidrirati kožu i kosu, a spavanje na njoj je izuzetno prijatno posebno u toplijim mesecima. Spavanje na svili će doprineti izgledu kose, jer će osim sačuvane hidratacije, kosa biti manje sklona pucanju i biće manje jutara kada se probudite s groznom frizurom.

Danas postoje mnogi materijali poput poli svile, sintetičke svile, satena koji se ponašaju kao svila, ali oni nemaju u potpunosti ista svojstva jer im je baza veštačka. Autentičnost prirodne svile se isprobava jednostavnim testom, tako da se zapali jedna nit svilene tkanine. Ako nit i dalje sagoreva i nakon što se plamen ugasi, radi se o veštačkoj svili.

kurir.rs
foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter