Izvor:
24.06.2017 u 20:01
0

NAUČNICI POTVRDILI: Ovaj deo ženskog tela najbrže stari!

Koliko god da se sredi i podmladi, žena ne može da sakrije godine. Ni ne mora, važno je da je zdrava.

Iako većina žena, kada se spomene starenje, najpre pomisli na lice i vrat, to nisu najugroženija područja njihovih tela. Jedan drugi deo ženskog tela je u fokusu, a on i najbrže stari.

Kalifornijski naučnici potvrdili su kako da ženskom telu najbrže stare grudi – i to dve godine pre ostatka tela.
A za sve je kriv biološki sat koji ne radi ravnomerno. Metabolizam u dvadesetim godinama počinje da se usporava i već tada žene počinju da primećuju prve promene na telu, piše New Scientist, a prenosi net.hr.

Naučnici su godinama pratili nekoliko stotina žena i na kraju došli do zaključka da su grudi u proseku starije pune dve godine od ostatka ženskih tela, a istraživanje je sprovedeno kako bi se ispitao rizik za dobijanje raka dojke.

Izvor: telegraf.rs
Foto: Twitter/alojz

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter