Izvor:
26.06.2017 u 19:38
0

NEGA ZA CELO TELO: Napravite sami pilinge i kupke od KAFE! (RECEPT)

Jutro bez kafe ne možete ni da zamislite, dan bez nekoliko šoljica ovog napitka nije vam dan, a sada bi kafa mogla da postane i deo vašeg rituala nege.

Da li ste znali da vam kafa, osim buđenja tela, može probuditi i lepotu. Imamo pet fenomenalnih, a jednostavnih i jeftinih recepata koji će vašoj koži i kosi poslužiti kao kofeinska infuzija za svežinu i oporavak, a toliko su jednostavni da u njima možete natenane uživati u svom domu.

S vremena na vreme koži lica neophodno je osveženje koje će je razbuditi i dati joj blistavost. Za to su kao stvoreni pilinzi jer će kožu očistiti od izumrlih ćelija, otvoriti pore i pospešiti cirkulaciju. Koža je tada obnovljena, sveža i spremna da bolje upije hranljive sastojke kreme ili tonika koje koristite. Pritom, sigurno ne postoji kuća u kojoj nema kafe, pa vam je ova namirnica uvek nadohvat ruke.

Predstavljamo vam pet tretmana koji će vas oduševiti svojim učinkom, a svi su blagi i sigurni za primenu kod kuće.

Piling za telo

Zbog same strukture, mlevena kafa može poslužiti kao fenomenalni prirodni piling. Napravite sledeću mešavinu:

1/2 šolje taloga kafe, 1/2 šolje kokosovog šećera (možete ga i izostaviti ako ga nemate), 1/4 šolje kokosovog ulja, 1 ravna kašičica cimeta

Umiruje područje oko očiju

Kofein ubrzava cirkulaciju krvi, a ulepšava i zateže kožu oko očiju tako što na tom području prstima blago utapkate talog kafe:

1 kašičica svežeg taloga kafe

Maska za lice

Ukoliko više volite prirodnu od industrijske kozmetike, maska od kafe biće vam saveznik u nezi kože lica. Ovo je umirujuća maska nakon koje ćete jednostavno biti lepši, a spremite je od:

2 kašike mlevene kafe, 2 kašike kakao praha, 3 kašike mleka, milerama ili jogurta

Kupka za stopala

Kada skuvanu kafu dodate u kupku za noge, stimulisaćete cirkulaciju u nogama, a vaša stopala i pete biće proporođeni. Baš kao da ste kod pedikira, potopite noge u kafenu kupku na 10-15 minuta i spremite je od:

2 šolje kuvane kafe, 4–5 litara tople vode

Tretman vlasišta glave

Kafa je dobra i za tretman vlasišta glave. Naslage koje su se skupile oko samog korena dlake lako ćete odstraniti trljajući skalp kafom. Nakvasite pramenove kose i masirajte. Imajte na umu da ovaj tretman nije za plavuše jer kafa može ostaviti fleke na svetloj kosi. A za ovu masku potrebno vam je:

1/2 šolje taloga kafe

Kada završite sa ulepšavanjem, sednite, skuvajte jednu kafu i uživajte gledajući sebe u ogledalu. Blistaćete!

Izvor: telegraf.rs
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter