Izvor:
13.07.2017 u 14:51
0

Kako da izbegnete BUBULJICE NA ČELU tokom leta kada imate ŠIŠKE: Dovoljno je da ovo znate!

Žene vole da nose šiške, one poprilično umeju doprineti da naše lice lepše izgleda. Nekada je dovoljno da ih isečemo i one će osvežiti našu frizuru. Promena je ponekad potrebna, pa ako se odlučite da ovog leta imate šiške, ili ih već furate, trebalo bi ovo da znate.

Bez obzira kog oblika su vaše šiške, na stranu, preko čela, reckave, one prekrivaju deo vašeg lica i ta oblast može biti podložnija pojavi bubuljica.

Bubuljice su veliki neprijatelj naše kože i umeju da stvore pravu neprijatnost. Kako se u letnjem periodu više znojimo, naša koža se više masti. Za one koji će zadržati svoju šik frizuru i istrajati u tome da nose i dalje svoje šiške, spremili smo par korisnih saveta.

Pravilo broj jedan jeste da povedete više računa, u ovom preiodu, o higijeni kose ali i o čišćenju lica. Leti je vaša koža osetljivija pa joj prete razna problematična stanja. Bubuljice na čelu koje se pojavljuju u ovo doba godine, poprilično su česta pojava.

Stručnjaci kažu da je to dermatološki problem do kojeg dolazi zbog dva razloga. Prvi je taj da masnoća kreće od kose, a kako se kosa leti brže prlja zbog velikih temperatura, prenosi se na kožu pa zatvara pore. Drugi je taj da šiške zarobe naše pore i onda ne može da se luči ulje iz kože, pa prljavština ostaje zarobljena.

Tako se javljaju zloćkaste bubuljice.

Ne morate da se odreknete vaših šiški da biste se rešili bubuljica. Možete ih zadržati ali se onda pridržavajte ovih pravila. Potrebno je da redovno perete vašu kosu, bar u toku ova tri meseca. Takođe, kožu čistite adekvatnim preparatima, najbolje bi bilo onima koji su na bazi salicilne kiseline. Ona je izuzetno delotvorna u borbi sa masnoćom.

Pomaže i da povremeno sklonite šiške sa čela i da tokom leta malo više koristite šnalice. U najgoru ruku, podignite ih šnalicom makar dok ste kod kuće, posebno za vreme tuširanja ili kuvanja ručka.

Pridržavajte se ovih pravila i nećete morati da se odričete vaših šiški, leto će brzo proći, a vi nećete imati niti jednu bubuljicu na čelu.

izvor: Srbija Danas
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter