Izvor:
16.07.2017 u 14:44
0

KOKOSOVO ULJE: Vaš NAJBOLJI saveznik u lepoti!

Jedna od najefikasnijih kućnih namirnica koja je odličan saveznik u lepoti i očuvanju zdravlja jeste kokosovo ulje. Ako ga još uvek nemate u kući, sigurni smo da ćete mišljenje promeniti odmah nakon ovog članka, jer su njegove blagodeti zaista neizmerne.

Kaže se da je kokosovo ulje odličam saveznik za lepotu i to ne bez razloga. Ovo ulje je odlično za oporavak kože i kose, ali i svih problema sa noktima. Ne samo što hidrira i jača, kokosovo ulje je dobro i za efikasno mršavljenje.

Ukoliko želite da brzo izgubite kilograme i da vam se oni više ne vraćaju, onda bi trebalo da konzumirate kokosovo ulje u količini jedne supene kašike dnevno, kako biste imali energiju za ceo dan i sprečili napade gladi. Istovremeno, ono će ubrzati metabolizam, te ćete lakše izbacivati sve štetne materije i tako topiti masne naslage, koje vam se onda neće odmah vraćati kakav je slučaj često sa raznim dijetama.

Dobro za kožu

Pored zdrave ishrane, koja je sve više popularna kod nas, a sa tim i pojavljivanja veleprodaja zdrave hrane, opšte je poznato da je i kokosovo ulje odlično za kožu. Kako umiruje crvenilo i iritiranost, najbolje je koristiti ga nakon brijanja i depiliranja, ali i nakon sunačanja.

Ono je odlično i kao sredstvo pre sunčanja jer efikasno čuva kožu od štetnih sunčevih zraka.

Istovremeno, kokosovo ulje hidrira i obnavlja suvu kožu, dok je pomešano sa šećerom ili morskom solju odlično za piling i kao anticelulit kupka, koja podstiče mikrocirkulaciju i izbacivanje toksina.

Kokosovo ulje oporavlja kosu

Ako ga nanesete jednom u dve nedelje, kokosovo ulje će u potpunosti oporaviti suve i ispucale krajeve kose od sunca, farbanja, i slično. Istovremeno je dobro i protiv opadanja kose, te je odlično za tanku kosu.

Nekoliko kapi možete dodati i šamponu za redovnu upotrebu i potpuni oporavak.

Leči sve probleme s noktima Verovali ili ne, kokosovo ulje je najbolje sredstvo za jačanje vaših noktiju i za lečenje zanoktica.

Kako veoma dobro hidrira kožu, dobro ga je naneti na cele ruke i prespavati, kako bi se šake u potpunosti oporavile, a vi imali jake, sjajne i zdrave nokte.

Dobro za imunitet

Ako konzumirate kokosovo ulje svakog dana, bilo kao dodatak ishrani, to jest jelima, ili pak u količini od jedne supene kašike dnevno, to će značajno uticati na vaš imunitet.

Ovo je poznato sredstvo u narodnoj medicini istočnih kultura za lečenje svih crevnih oboljenja i ubijanje parazita. Kako potpomaže izbacivanju svih štetnih materija, ono je dobro za lečenje bilo koje vrsta oboljenja prouzrokovanog bakterijama.

Istovremeno, kako daje energiju, kokosovo ulje je dobro kod lečenja konstantnog umora i depresije, koji značajno mogu iscrpeti čitav organizam. Ako patite od alergija i čestih prehlada, kokosovo ulje je takođe rešenje za vas jer čisti čitavo telo od svih napada bakterija i jača njegovu prirodnu odbranu.

Dobro je i da s vremena na vreme njim isperete usta, što je posebno blagotvorno za desni i otklanjanje bakterija iz usta i grla. Već smo pomenuli da je blagotvorno za kožu, te ga treba utrljavati blagim pokretima na kožu ukoliko imate problema sa imunitetom, jer i udisanje čisti disajne puteve.

Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter