parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

MED U SLUŽBI LEPOTE: Pomaže i u vezi sa zdravljem!

 

Poznato je da je med izuzetno korisna namirnica koja ima brojna lekovita svojstva. Tako ti na mnogo načina može pomoći i kada je reč o zdravlju, ali i lepoti.

Možeš ga koristiti u kuvanju, spremanju čajeva i raznih poslastica ukoliko nisi zagovornik belog kristal šećera. Danas smo se osvrnule na dobrobiti meda u bjuti rutini.

 

Evo nekoliko sjajnih recepata koji ti mogu pomoći u svakodnevici.

 

Savršen piling za usne

 

Sastojci koji su ti potrebni:

– 2 kašike smeđeg šećera,
– 1 mala kašika bagremovog meda. A ovako se priprema...

 

Nakon što pomešaš ova dva sastojka, nanesi smesu direktno na usne. Lagano trljaj i masiraj usne, a zatim sačekaj 5 minuta pre ispiranja toplom vodom. Nakon toga na usne nanesi prirodni balzam kako bi ih dodatno hidrirala.

Maska za kosu

 

Sastojci koji su ti potrebni:

– 3 kašike tečnog maslinovog ulja,
– 1/4 bagremovog meda. A ovako se priprema...

 

Pomešaj ova dva sastojka, a zatim dobijenu masku nanesi od korena prema krajevima kose. Ostavi je oko 20 minuta na glavi, tako da sastojci u potpunosti mogu da deluju na kosu i skalp. Dobro isperi.


Za čišćenje lica

 

Sastojak koji ti je poteban:

– 1 kašika bagremovog meda. A ovako se priprema:

 

Detaljno navlaži lice, a zatim nanesi med na kožu. Trebalo bi da se brzo razblaži i lakše nanosi nakon nekoliko sekundi. Nežno i detaljno masiraj kožu, a zatim dobro isperi med.


Za bolne zglobove

 

Sastojci koji su ti potrebni:

– Jednake količine meda, brašna, jabukovog sirćeta i votke. A ovako se priprema:

 

Pomeša jednake količine meda, brašna, jabukovog sirćeta i votke. Umesi od ovih sastojaka testo. Po potrebi, da bi testo bilo kompaktno, možeš dodati još malo brašna i sve dobro spojiti. Razvaljaj testo u oblik pogače i stavi pogaču na bolni zglob. Preko pogače stavi celofan. Pričvrsti oblog pamučnom tkaninom da ti ne spadne preko noći. Ostavi oblog da deluje celu noć, a ujutro ga baci jer se koristi samo jednom. Oblog odlično otklanja bolove i poboljšava pokretljivost zglobova.

  

 

izvor/kurir.rs

foto/arhiva

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost