Izvor:
14.09.2017 u 13:20
0

FARMERKE KAO NOVE: Saznajte trikove kako da ih sačuvate od propadanja! (foto)

Uvek ih je najbolje prati u mlakoj ili čak hladnoj vodi
Odavno je potvrđeno da su farmerke omiljeni odevni komad većine muškaraca i žena.

Kako bi što duže izgledale kao nove, prilikom pranja i sušenja potrebno je pridržavati se nekih pravila. Zato evo nekoliko trikova pomoću koji će džins izgledati kao nov.

1. Treba li ih često prati

Iako neki veruju da će farmerke izgledaju sve bolje što se duže nose, to, naravno, ne znači da ih ne treba prati. Prljavština i bakterije koje se s vremenom nakupe uništavaju tkaninu, ali i zdravlje naše kože. Međutim, ne treba ih prati prečesto, dovoljno je posle svakih pet nošenja.

2. Budite oprezni sa ukrašenim modelima

Ove sezone nosile su se izvezene farmerke ili modeli koji su ukrašeni šljokicama ili nitnama, a ti modeli će se nositi i ove jeseni. Oni se obavezno peru na ruke, u mlakoj ili hladnoj vodi s blagim deterdžentom. Kako bi zadržale svoj oblik, ne cedite ih previše jako.

3. Sprečite rastezanje na kolenima

Skini (uski) model farmerki na vitkim devojkama izgleda jako zavodljivo, ali ne i kad se rastegne na kolenima. Zato je potrebno obratiti pažnju već prilikom kupovine ovakvog modela. Da bi dugo vremena prianjale uz nogu na svim delovima, uvek birajte one s rastegljivom likrom.

4. Stop skupljanju

Često se dešava da se farmerke skupe od pranja u mašini. Kako vam se to ne bi ponovilo, zaboravite na sušilicu ili bilo kakvo izlaganje džinsa visokim temperaturama. Znači, da ponovimo, perite ih u što hladnijoj vodi i sušite na vazduhu.

5. Zaštitite boju tamnog džinsa

Klasične farmerke od tamnog teksasa jedan su od najpoželjnijih komada ženske garderobe jer se savršeno kombinuju za svaku priliku, a mogu se čak nositi i na poslu gde se traži malo stroži dres-kod. Jedini način da posle nekog vremena ne izgledaju isprano jeste taj da ih perete u mlakoj, pa čak i hladnoj vodi. Ako imate vremena i strpljenja, operite ih na ruke, ali ih prethodno potopite u hladnu vodu.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter